Erdogan vil udveksle kristen præst med muslimsk oppositionsleder

Tyrkiets præsident har nu officielt foreslået en fangeudveksling med USA, så pastor Andrew Brunson frigives, mod at USA overgiver den muslimske gejstlige Fethullah Gulen til tyrkerne.

Præsident Tayyip Erdogan har ved flere lejligheder anklaget Gulen for at stå bag kupforsøget i juli 2016. Efter kupforsøget, som kostede 250 mennesker livet, flygtede Fethullah Gulen til USA.
Ifølge The Christian Post blev den amerikanske missionær tilbageholdt efter kuppet, anklaget for at være en del af Gulens netværk.

”Giv os (Gulen). Så vil vi stille (Brunson) for retten og give ham til jer. Den (præst) vi har, er sigtet. Det er jeres ikke, han bor i Pennsylvania. I kan let overgive ham. I kan gøre det med det samme”, sagde Erdogan i en tale i Ankara.

USA fastholder, at Brunson ikke har gjort noget forkert og derfor bør frigives. Det vides endnu ikke, om regeringen vil svare på Erdogans forslag om fangeudveksling.

Bodil Lanting

Om Bodil Lanting

Bodil har det store overblik over relevante nyheder fra ind- og udland. Hun er uddannet teolog med bifag i sprogvidenskab, og er desuden kendt på redaktionen som en kvinde, der har let til latter.

Del artiklen! (Klik på ikonerne nedenfor)
Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someonePrint this page