Nepal: Fire kristne dømt for magi efter bøn for syg kvinde – nu frigivet

International Christian Concern (ICC) oplyser, at de nepalisiske kristne Lali Pun, Bimkali Budha, Ruplal Pariyar og hans hustru Ganga nu er frigivet fra fængslet. De fire blev i december 2016 dømt for ”vold og hekseri” ved retten i Salyan, efter at de havde bedt for en mentalt syg kvinde.

ICC har gennem et team af advokater kontaktet Nepals regering med krav om frigivelse af de kristne. Den syge kvindes svigerfar anklagede de kristne for vold og magi, efter at han selv havde bragt kvinden til en lokal kirke. Kvinden forlod gudstjenesten og blev senere fundet skrigende og i færd med at skade sig selv i en skov.

Den syge kvinde, Seti Pariyar, og hendes mand har afvist anklagerne mod de kristne. Kvinden har også oplyst, at hun blev helbredt efter forbønnen. Fængslingen af de kristne ses som et eksempel på manglende trosfrihed i Nepal. Tidligere i år vedtog parlamentet en lov, som forbyder konvertering til ikke-hinduistiske religioner.

– Ingen skal frygte fængsling for at udtrykke og praktisere sin religion, fastslår Nate Lance, som er leder for ICCs advokater.