Nepal forbyder evangelisering

Nepals præsident har for nylig underskrevet en ny lov, som gør det til en kriminel handling at evangelisere og konvertere til en anden religion.

Ifølge The Christian Post blev lovforslaget godkendt allerede i august, og den nye lov blev underskrevet af præsident Bidhya Devi Bhandari den 16. oktober. Dermed kan evangelisering og konvertering straffes med op til fem års fængsel i Nepal.

Religiøse ledere i Nepal har fordømt den nye lov som et tilbageskridt for trosfriheden. De har undervejs i forløbet forsøgt at appellere til præsidenten og regeringen om at ændre lovforslaget – dog uden at blive hørt.

Også andre lande som Indien og Pakistan har love imod evangelisering, konvertering og blasfemi. Nu frygter kirkelederne i Nepal, at landets nye lov på tilsvarende måde vil begrænse religionsfriheden og udsættte de religiøse minoriteter for chikane og forfølgelse.

Rusland har siden 2016 haft en antimissions-lov, som forbyder evangelisering og kirkelige aktiviteter, fx. uddeling af bibler eller bibelstudier, som ikke er godkendt af staten. Loven opfattes som en måde, hvorpå man vil beskytte den ortodokse kirke, der har tætte forbindelser til regeringen.