Nyt kristent gymnasium i København har valgt sin rektor

– Jeg har en gammel drøm om at starte et kristent gymnasium, siger den nyvalgte rektor, Sigbjørn Sørensen.

Bestyrelsen for det kommende Hovedstadens Kristne Gymnasium har valgt Sigbjørn Sørensen, 50 år, som leder af gymnasiets daglige drift. Stx-uddannelsen starter op i 2018.

”Vi har blandt andet valgt Sigbjørn, fordi han besidder de medmenneskelige og ledelsesmæssige kompetencer, der skal til for at kunne starte et projekt som HKGYM op. Han har prøvet det før,” siger Eik Dahl Bidstrup, formand for Hovedstadens Kristne Gymnasiums bestyrelse.

Erfaringer fra Rudehøj og højskolen i Kolding

Sigbjørn Sørensen var med til at stifte og efterfølgende lede Rudehøj Efterskole. Senere blev han forstander på Kolding Internationale Højskole. I dag forlader han en stilling som centerleder for Center for Specialundervisning for Voksne i Svendborg.

Sigbjørn Sørensen er uddannet gymnasielærer i musik og dansk og har virket som leder i 16 år.

På spørgsmålet om, hvorfor han søgte jobbet som leder for et helt nyt og anderledes gymnasium i hovedstaden, siger han:
”Fordi visionen ligger i forlængelse af en gammel drøm, jeg har haft i mange år om at starte et nyt kristent gymnasium. Et eksplicit kristent værdisæt er et fantastisk udgangspunkt for læring og dannelse, og det vil jeg gerne være med til at rammesætte.

Jeg kan tilføre processen erfaring fra opstart og drift af efterskole og på den måde give energi ind i skabelsen af nye historier. Det elsker jeg. Derudover er jeg stærk i visionsprocesser og i at lægge skinnerne ned, efterhånden som vi kommer frem.”

Superstærke værdier

”De, der vælger at starte på Hovedstadens Kristne Gymnasium i 2018, får en fantastisk mulighed for at være med til selve skabelsen af et nyt gymnasium med superstærke værdier. Vælger man HKGYM lægger man et bragende solidt fundament for sin videre uddannelse – både fagligt, åndeligt og menneskeligt”, lover Sigbjørn Sørensen.

– Uanset, næsten, hvad man kan bidrage med, så står jeg på mål for, at man anerkendes og inddrages – både elever og personale! forsikrer den nye rektor.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Sigbjørn Sørensen spiller musik i sin fritid og dyrker motionsløb sammen med hustruen Mette. De har tre børn på 18, 21 og 26 år.

Sigbjørn og Mette hører hjemme i en luthersk karismatisk sammenhæng, men føler sig godt hjemme i de fleste kirkelige traditioner.