Polakker i ’rosenkrans’ om landet bad mod islamisering

Lørdag den 7. oktober dannede titusinder af polakker en ”menneskelig rosenkrans” omkring landet.

Lørdag den 7. oktober klokken 14 stod titusinder af bedende polakker hele vejen langs Polens 3.500 kilometer lange grænse for at bede Gud beskytte Polen mod bl.a. islamisme.

– Formålet er at omfavne Polen med bøn – at omfavne hele Polen med rosenkranse. For Polen og for hele verden, fortalte medarrangør af ”Rosenkrans til grænsen”, Maciej Bodasinski, til det konservative ugeblad ”W sieci” ifølge DR.

Bøn om hjælp mod
Rusland og islam

De troende polakker bad også mod den militære trussel fra nabolandet Rusland.
Polens katolske kirke, som sendte deltagere til arrangementet i busser fra 300 kirker, havde arrangeret bededagen med støtte fra statslige organisationer. Anledningen var årsdagen for den kristne flådes sejr over en muslimsk flåde i 1571.
For mange katolikker er søslaget ved byen Lepanto, som i dag ligger i Grækenland, et symbol på selve kampen mellem kristendommen og islam.

EUs kvoteflygtninge

Den polske regering står netop nu stejlt over for EU i spørgsmålet om at modtage flygtninge. Den polske regering nægter at tage imod den kvote på 6.200 flygtninge, EU kræver. Polen har ikke taget imod en eneste af de 160.000 flygtninge, Unionen vil fordele i medlemslandene.
Den polske befolkning er også skeptisk overfor udsigten til at modtage flygtninge fra især muslimske lande. Tre ud af fire polakker er ifølge meningsmålinger imod at tage imod muslimske flygtninge. Polakkerne frygter dels terror, dels at islam vil true katolicismen.
Der bor i dag 35.000 muslimer dag i Polen – ud af en befolkning på 38 millioner polakker. Det svarer til 0,1 % af den polske befolkning.
I Danmark er der 300.000 muslimer, hvilket svarer til 5,2% af befolkningen. I Tyskland var der 4,5 millioner muslimer – eller 5,7% af befolkningen – ved udgangen af 2015.