IS-ofre skal begraves i ny Martyrkirke

Ligene af de kristne egyptere, som blev dræbt af IS i Libyen i 2015, er blevet fundet i en massegrav. Nu skal de hentes hjem til begravelse i den nyopførte martyrkirke i Aour, som er bygget til minde om dem.

International Christian Concern (ICC) oplyser, at familierne ønsker ligene udleveret til begravelse i Church of the Martyrs of Libya i landsbyen Aour. Familierne vil selv identificere ligene og derpå vil begravelsen finde sted.
Martyrkirken blev bygget som et mindesmærke for de 21 kopteres tro og mod, da de på bestialsk vis blev henrettet af IS ved den libyske kyst i februar 2015. Massegraven med de kristne blev fundet for nylig af de libyske myndigheder efter arrestation og afhøring af den mand, som filmede massakren.

Guds timing

Tretten af de dræbte kom netop fra Aour. Og timingen er vigtig, siger Fader Makar Issa til ICC:
– Vor Herre valgte den rette tid, så de legemlige rester af martyrerne blev fundet og returneringen sker efter at martyrkirken blev færdig. Nu kan de velsignede martyrers lig blive lagt til hvile i landsbyens nye kirke. Den er nu klar til at modtage de sønner, som led martyrdøden, de helte, som har løftet kirkens hoved og kristnes hoveder over hele verden.

Gråd og glæde

– En dyb følelse af glæde præger vores landsby [Aour] efter offentliggørelsen af billederne af ligene. Vi kan ikke udtrykke vore følelser. De er en blanding af gråd og glæde, sagde en bror til to af martyrerne til ICC.
Et libysk lighus er nu ved at gøre ligene klar til hjemsendelse. Familierne har fortrinvis fået informationer via de sociale medier.
– Allerede før vi hørte nyheden om fundet af vore martyrer, var jeg trøstet og velsignet. Men nu er jeg endnu mere trøstet. Jeg vil blive meget glad, når jeg ser dem, og jeg vil besøge dem hver dag i kirken. Vi beder om, at Gud sender dem sikkert hjem til os, sagde moderen til martyren Mina Fayez Aziz.
– Vi beder om, at familierne må komme godt igennem tragedien og opfordrer til bøn for de egyptere, som stadig risikerer livet ved at søge arbejde i udlandet for at kunne brødføde deres familier, siger en lokal talsmand for ICC.