Tro og teser i P1’s ”Mennesker og Tro”

Iben Krogsdal

Salmedigter Iben Krogsdal besøger Skurvognen i P1s Mennesker og tro onsdag d. 11/10 for at reflektere over, hvad der sker, når gamle forestillinger møder en verden i opbrud.

Mange børn og unge får ikke overleveret en tradition omkring tro, og det er et problem, siger ugens gæst i Skurvognen salmedigter og forfatter Iben Krogsdal.

– Børn vokser i dag op i en verden med mindre historisk rodfæstethed, og hvor vi i den grad viser dem, at de skal ud at vælge selv. Det betyder, at de går glip af det konfliktstof, vi mennesker bliver dannet af. Herunder det at skulle tage livtag med en overleveret tro og i den forbindelse vælge til eller vælge fra, siger hun.

For Iben Krogsdal er troen som en himmel, man kan bevæge sig under.

– For mig er det ikke virkeligheden, som udfordrer troen, men troen, der udfordrer virkeligheden’. Troen er derfor ikke truet af, at der f.eks. er ondt i verden. Men troen giver et rum til at gå ind og konfrontere en ond virkelighed, siger Iben.

I Skurvognen arbejdes der op til reformationsjubilæet med at slå teser op. Ønsker du at bidrage med en tese om tro og tiden kan den sendes i et brev til:
Skurvognen,
Voldum,
8370 Hadsten