Viborgs biskop prædikede ved Folketingets åbning

– Integration handler ikke om religion, sagde Lars Løkke Rasmussen i sin åbningstale tirsdag.

Tirsdag åbnede Folketinget med den traditionelle gudstjeneste i Christiansborg Slotskirke. Viborg Stifts biskop, Henrik Stubkjær, prædikede over Joh. 6, 1-13. Lars Løkke Rasmussen fastslog i sin åbningstale, at integration ikke handler om religion.

Under overskriften ”Her står jeg, og jeg kan ikke andet”, de ord, Martin Luther ifølge traditionen sagde efter forhøret i Worms i 1521, talte biskoppen om frihedsrettigheder for både etniske danskere og fremmede. For Luther handlede troen om Guds kærlighed og den frihed, som følger af Guds kærlighed. Men det er en frihed med ansvar overfor vores medmennesker, ligesom i teksten, hvor en dreng deler sin madpakkes to små fisk og fem små brød med disciplene, understregede Henrik Stubkjær.

I sin åbningstale tegnede statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) et optimistisk billede af dansk økonomi mm. Han kom også ind på integration og sagde, at det hverken handler om hudfarve eller religion. Denne udmelding blev hilst velkommen af De Radikales Morten Østergaard, som kommenterede, at regeringen åbenbart er kommet over sin ”hidtidige religionsforskrækkelse”.