Bøn for København

Forbederne besøgte bl.a. Christiansborg og Københavns Rådhus.

Forbedere besøgte politikere på Christiansborg og Københavns Rådhus.

Operation Capitals of Europe hedder et initiativ, som går ud på at bede specielt for Europas hovedstæder. Den 24.-26. oktober var ca. 40 udenlandske og lokale deltagere med i København.

Initiativet opstod i en UMO-base i Frankrig.

Man begyndte i januar 2011 i Strassburg og nåede dette efterår til København. Efter 7 år mangler nu blot 4 hovedstæder i Europa, som det ses på landkortet på hjemmesiden: oceprayer.com.
– Vi blev i alt 40 deltagere fra 12 lande – spændende fra Sydafrika, Brasilien, USA, Canada over lande i Europa og Norden. Heriblandt team på 16 personer fra UMO-skolen i Frankrig, fortæller Rakul Kristiansen fra Bedehus Danmark.

OCE i København blev et stærkt profetisk tiltag og vil få konkret effekt, tror jeg, for det videre bønne-arbejde. i Danmark, siger Rakul fra Bedehus.dk.

Samlingen i København skete i samarbejde med kvindeforeningen Aglow og Bedehus Danmark. Udgangspunktet var Københavns Frikirke på Filippavej 3 i Kbh.
– Herfra gik vi om eftermiddagen på bønne-vandring i Københavns fire port-områder, Vesterport, Østerport, Nørreport og Sønderport. Til hjælp var der i forvejen udarbejdet en kort historisk beskrivelse og åndelig kortlægning af København med forslag til bønne-emner, fortæller Rakul Kristiansen. Hun mener, det er vigtigt at forberede sig forud for forbøn i enhver by.

– Det er noget, vi skal blive meget bedre til at forstå betydningen af, da det sætter os i stand til at bede målrettet og at se forandringer som følge af vores forbøn.
Hun foreslår, at kirker i København ”adopterer” et port-område, ud fra deres beliggenhed, og så at sige sætter ”vægtere på muren” til at våge over og bede for netop deres del af byen, sådan som Nehemias gjorde ved genoprettelsen af Jerusalems bymure.

– Vi fik også mulighed for at mødes med to kristne politikere, på henholdsvis Københavns Rådhus og Christiansborg, hvilket blev en meget stærk oplevelse og anskueliggjorde betydningen af ”bøn for konger og alle i høje stillinger”, sådan som Paulus formaner i 1. Tim. 2,1-4.

På et af disse møder blev jeg mindet om, hvordan der i generationer er blevet bedt i Fadervor: ”Komme dit rige, ske din vilje, som i Himlen, således også på jorden”. – Tiden er nu kommet til at se Guds rige komme, gennem hans folk, på alle områder af samfundet, idet vi kristne bliver bevidste om, at vi er dér med det formål og forstår betydningen af vores virke og tilstedeværelse i samfundet, siger Rakul.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Samlingen i København var præget af lovsang om formiddagen, profetisk inspireret bøn og personlig betjening til opmuntring for den enkelte forbeder.