Britisk rapport afslører ’ti lande med værst kristenforfølgelse’

Storbritanniens ’All Party Parliamentary Group’ har offentliggjort en rapport om forfølgelse af kristne og andre trossamfund, skriver Religion Today.

Rapporten med titlen “Article 18: From Rhetoric to Reality” vurderer lande, som har brudt den af FNs menneskerettigheder, som omhandler trosfrihed.

Rapporten nævner følgende ti lande som overtrædere af Art. 18:
Eritrea, Egypten,Storbritannien, Rusland, Saudi Arabien, Iran, Kina, Vietnam, Myanmar og Bangladesh.

Ifølge rapporten bor næsten 80% af verdens befolkning i lande med ”høje” eller ”meget høje grader” af begrænsninger for religionsfrihed. Overtrædelserne af Art. 18 kan fx. handle om direkte forbud fra regeringen, eller at staten ikke beskytter religionsfriheden.

Rapporten nævner, at der i Eritrea er ”troværdige rapporter om kvindelige kristne fanger, som bliver slået på maven, angiveligt for at forhindre dem i at føde børn.” I Egypten har ISIS dræbt og såret hundreder af koptiske kristne, og regeringen nægter at give tilladelse til opførelse af kristne kirker.

I Storbritannien har der været en øgning i antallet af muslimske terrorangreb, og i Rusland har man nu en antimissionslov. I Saudi-Arabien kan både muslimer og ateister risikere at blive dræbt, mens Iran arresterer kristne.

Rapporten nævner derimod ikke Nordkorea, Nigeria og Syrien, som ellers er kendt for deres voldsomme forfølgelse af kristne.