Glæde ved genbrug

– Vi flyder rundt i overproduktion, siger Mission Afrikas nye genbrugsleder.

Missionsorganisationen Mission Afrika har netop ansat den 50-årige Bente Mikkelsen Pahus i en nyoprettet stilling som leder af genbrugsarbejdet i Danmark.

Som leder får Bente ansvar for 73 genbrugsbutikker og mere end 2.100 frivillige medarbejdere i hele Danmark.

Overproduktion

– Genbrug gemmer på så meget glæde, siger Bente Mikkelsen Pahus.

For den nye leder af Mission Afrika Genbrug elsker ting. Men de skal ikke være prangende eller have det korrekte mærkat i modemæssig forstand. I bund og grund mener hun, at vi mennesker flyder rundt i overproduktion.

– Hvorfor skulle jeg ikke kunne blive glad for noget, som andre har været glade for? Ellers kan jeg jo bare ”genopfinde” det med en gang billig maling i en lækker farve. Den tilgang – eller drøm om man vil – vil jeg gerne gå foran med som leder i Mission Afrika Genbrug, siger Bente.

Gud inviterer på oksesteg

Trangen til at leve mere simpelt blev for alvor vakt, da Bente første gang rejste til USA i 1998. I bagagen havde hun på det tidspunkt en bygningsingeniøruddannelse, det meste af en teologiuddannelse og sin tro på Gud.

I to år boede hun på 2 x 3 kvadratmeter i et kristent fællesskab i Chicago og arbejdede som daglig leder i et af fællesskabets herberger for hjemløse kvinder med børn.


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Dér begyndte jeg for alvor at brænde for det simple i livet. At sætte pris på det, jeg har fået givet. Den lektie har der været en meget stor velsignelse i, synes jeg. For min tro betyder det også helt enkelt, at Gud har inviteret mig til oksesteg, som den jeg er. Han spiser den ikke uden mig; jeg skal bare møde op, forklarer hun.

Kendt med mission og NGO-arbejde

Hun har tidligere været ansat som fundraising- og kommunikationsansvarlig i Mission Øst. I de sidste 12 år har hun boet i USA og haft forskellige lederstillinger i en række non-profit-organisationer, der minder om Mission Afrika; blandt andet seks år som souschef i House of Neighborly Service i Colorado.

Som fortiden afslører, har hun en særlig kærlighed for at arbejde med mission, frivilligledelse og fundraising. Og hun kender de udfordringer, som man sjældent finder i rene profitvirksomheder.


Artiklen fortsætter efter annoncen:”I non-profitarbejde er der en iboende spænding mellem det at skulle skaffe penge til missionen og selve det at være i mission. Den spænding skal man ikke modarbejde. Det gælder om at lytte til hinanden og pejle sig ind på hinandens drømme for organisationen. Det er dét, en leder skal give plads til, og dét kan jeg faktisk rigtig godt lide,” siger hun.

Bente Mikkelsen Pahus bor i Vejle med sin mand Kristian og hans børn.

Mission Afrika arbejder for at udbrede den kristne tro og forbedre levevilkårene for nogle af verdens fattigste mennesker i Afrika og Mellemøsten, bl.a. gennem den kristne tv-kanal SAT-7.