Godt sagt af de kendte

– Jeg har min fars gamle bibel, som han fik, da han var 16 år og blev døbt, fortæller radio- og tv-manden Georg Julin.

Gospelmanden Georg Julin: Man må finde sin egen tro

– Jeg har haft højdepunkter med tro hele livet, fordi jeg er vokset op i en kristen familie. Som yngre var jeg dog i en periode gennem et opgør, hvor jeg stod lidt af på tro…for at finde helt min egen.

Det må man gøre. Man kan ikke bare arve familiens tro. Jeg fandt mit ståsted igen i slutningen af tresserne, fortæller tidl. DR-medarbejder Georg Julin.

– Jeg har min fars gamle bibel, som han fik, da han var 16 år og blev døbt. Der var understregninger overalt i den. Min far var en beskeden mand og ikke medlem af noget kirkesamfund.

– Det lys, som mine forældre havde, gav de videre til mig, siger han.

Georg Julin har sammen med hustruen Tamara skrevet bogen ”Den fjerde alder”, hvor han bl.a. opfordrer til, at ældre ikke stagnerer. Det giver energi at skaffe sig af med overflødige ejendele, har han erfaret – og det er godt at være varsom med overdreven materialisme, opfordrer han i bogen.

Hvor er Jesus blevet af…?

– Siden slutningen af 60’erne og i 70’erne har jeg været dybt involveret i rytmisk kristen musik. Jeg rejste meget i USA i 60’erne, fordi min far arbejdede for SAS, så jeg kunne rejse billigt dertil. Og jeg var med til at danne kor med amerikansk inspireret musik i Danmark.

Siden er det rytmiske – i dag kaldet gospelmusik, jo også blevet en helt naturlig del af kirkelivet herhjemme.


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Det er dog lidt slående, at stort set INGEN af de mange gospelkors hjemmesider nævner et eneste ord om Gud eller Jesus. Mon det for nogen er blevet en ny form for social sammenkomst – uden det centrale i hjerterne? spørger gospelmanden Georg Julin.
(Interview i Udfordringen uge 26, 2017)