Godt sagt af de kendte

Da troen på Gud forsvandt, blev vi i stedet vores eget midtpunkt, og helt ærligt, det er der ikke kommet noget godt ud af.

Clausen: Brug dine talenter!

– Jeg har læst meget i Bibelen og er blevet inspireret af skriftstedet om de betroede talenter, Mattæus-evangeliet 25, 14-30. Det skriftsted har gjort, at jeg føler mig forpligtiget til at fortsætte med at bruge mig selv.

Det siger multikunstneren Erik Clausen, kendt fra tv og film i Udfordringen uge 39, 2017 til Henriette Bjarne Hansen.

– I dag snakker jeg meget, men som barn var jeg genert, og denne generthed udviklede sig senere til mindreværdskomplekser.

I dag er jeg nogenlunde sat fri af al den slags, og det gør, at jeg føler mig mere fri end nogensinde til at tage ud og forvalte mine talenter.

Ulykke, at vi lever uden Gud

Erik Clausen har boet på Vesterbro næsten hele sit liv. Han kender de fleste mennesker, og da Kristkirken ligger lige ved siden af, hvor han bor, går han tit ind i kirken for at få en snak med præsten.

– De mange spændende fortællinger fra Bibelen er dramatiske og tankevækkende. For at folk skal kunne forstå, hvad historierne handler om, og drage paralleller til deres eget liv, er det vigtigt, at retorikken er levende, når de bliver fortalt. Det er da surt, hvis folk forlader kirken, ene og alene fordi de vigtige budskaber fra Bibelen bliver formidlet på en alt for kedelig måde.

– Selv om jeg ser mange andre gode grunde til at lange ud efter kirken, så er den største ulykke for os moderne mennesker, at vi lever uden Gud. Da troen på Gud forsvandt, blev vi i stedet vores eget midtpunkt, og helt ærligt, det er der ikke kommet noget godt ud af.


Artiklen fortsætter efter annoncen: