Jesus-billeder skal erstattes med fotos af præsident Xi

Kristne billeder skal erstattes med et foto af Xi Jinping, hvis fattige kinesere ønsker socialhjælp.

I dele af Kina får fattige kun hjælp, hvis de viser loyalitet mod Xi Jinpeng.

Tusinder af lansbyboere i det sydøstlige Kina har angiveligt fået påbud om at fjerne kors og kristne billeder og erstatte dem med fotos af præsidenten, hvis de vil have socialhjælp.

Det skriver The South China Morning Post. Ifølge avisen minder den nye politik om den personkult, der i sin tid blev skabt omkring republikkens grundlægger, Formand Mao Zedong.

Hvad er årsag til fattigdom?

Præsident Xi har sat som mål at have udryddet fattigdom i 2020. Derfor besøger kinesiske embedsmænd de fattige landsbyer for at overtale folk til at rette ind i forhold til kommunistpartiet, så de kan få løst deres problemer.

Formanden for Huangjinbus folkekongres, Qi Yan, forklarer initiativet som følger: ”Mange husstande er blevet fattige som resultat af sygdom i familien. Nogle har vendt sig til tro på Jesus for at blive helbredt.

Men vi prøver at fortælle dem, at sygdom er noget fysisk, og de eneste mennesker, som virkelig kan hjælpe dem, er kommunistpartiet og Generalsekretær Xi.”
Qi har også hånet de kristne og kaldt dem ”uvidende”, fordi de tror, at Gud vil hjælpe dem.

I Huangjinbu er der blevet uddelt over 1.000 portrætter af Xi, for at folk skal hænge dem op i deres hjem.
Embedsmanden fra kommunistpartiet har efterfølgende udtalt, at kristne ikke behøver at fjerne alle deres ikoner. Han hævder samtidig, at partiet støtter trosfrihed.

Men de troende i Yugan har ikke oplevet trosfrihed.


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Nogle familier satte bibelvers op på deres fordør til nytår og nogle har hængt billeder af et kors på døren. Men de er blevet revet ned, siger en af borgerne.

Nogle af de troende blev tvunget til at fjerne billederne.

– De er alle troende, og de ønskede selvfølgelig ikke at tage billederne ned. Men der var ikke andet at gøre. Hvis de ikke gik med til det, fik de ikke deres andel af støtte fra velfærdsydelserne, fortæller borgeren.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Xi bliver farlig

Xi Jinping konsoliderede sin magt under den 19. partikongres i oktober, hvor han fik indskrevet sit navn i partiets principprogram. Og da man ikke har udpeget hans efterfølger, forventes Xi at regere i mange år endnu.

Lederen af ChinaAid, Bob Fu, siger til The Christian Post, at der er tale om en bekymrende udvikling for Kinas kristne. Han ser tydelige tegn på, at det ateistiske parti prøver at ”opnå total kontrol over alle livssituationer” både for kinesiske borgere og deres kirker.

Ifølge det katolske nyhedsbureau UCANews har den kinesiske propagandamaskine travlt med at fremstille Xi som en ”frygtløs nationalistisk leder, en stærk mand, som kan sikre Kina dets ”retmæssige plads” i verden som helhed og i regionen i særdeleshed.

”Der er både tale om en opgradering af Xis image og ødelæggelse af formodede fjender. Disse er ofte grupper eller personer, som bare ønsker at ændre systemet og som har omsorg for borgerne og deres rettigheder, intet andet”, tilføjer UCANews.


Artiklen fortsætter efter annoncen: