Menighed halveret efter accept af homovielser

GracePointe Church, en større evangelisk menighed i Nashville-området, som i 2015 åbnede for vielser af homoseksuelle, må nu sælge sin ejendom til en voksende bibeltro menighed.

Efter udmeldingen om accept af LGBT-grupper blev kirken og pastor Stan Mitchell portrætteret i Time Magazine. Her blev GracePointe beskrevet som ”en af de første evangelikale megakirker i landet, som åbent går ind for fuld lighed og inklusion af LGBTQ-grupperne.”

GracePointe, som på en normal uge ville se 700-800 kirkegængere, kvalificerede dog ikke helt til betegnelsen ”megakirke”, der normalt bruges om kirker med 2.000 deltagere ved gudstjenesterne.

I GracePointe forlod både medlemmer af ældsterådet og halvdelen af de 2.200 medlemmer kirken efter LGBT-erklæringen i 2015. En gæst talte kun 240 kirkegængere ved en gudstjeneste for nylig.

Værdien af GracePointes bygninger og den 90.000m2 store grund raslede ned fra 7.5 million dollar til under 5. mio. Tabet af over halvdelen af medlemmerne fik menighedens ledelse til at fyre ansatte, indføre nedskæringer – og sætte ejendommen til salg.

Pastoren fortryder

Pastor Stan Mitchell har i et interview med The Christian Post indrømmet, at beslutningen om at vie homofile blev gennemtrumfet af ham selv, fordi han havde en særlig status som kirkens grundlægger. Han fortryder nu sin beslutning fra 2015, som hverken blev bakket op af et flertal i bestyrelsen eller i menigheden.

– Jeg skulle have sagt til ledelsen, at jeg ikke længere kunne sige nej, når samkønnede par bad om at blive gift. Så kunne ledelsen have taget stilling til sagen, forklarer Stan Mitchell.