USA: Hamas beder Iran om hjælp til at ødelægge Israel

USAs særlige internationale forhandler, Jason Greenblatt, oplyser, at adskillige af Hamas’ ledere har besøgt Teheran i løbet af sidste weekend.

Greenblatt skriver på Twitter:”Hamas, som kun har bragt ødelæggelse og elendighed til palæstinenserne, trygler nu Iran om hjælp og sværger igen at de vil ødelægge Israel.” I et andet tweet skriver han:

”Palæstinenserne fortjener så meget mere end dette. Vi må finde en bedre vej fremad mod fred og velstand.”

Besøget i Teheran kommer, efter at de rivaliserende palæstinensiske fraktioner, Hamas og Fatah, for nylig har tilnærmet sig hinanden politisk. Hamas og Fatah har i næsten ti år opdelt ledelsen af de palæstinensiske områder i hhv. Gaza og Vestbredden.

Fatah har traditionelt erklæret sig som tilhænger af fredelige midler i kampen for en palæstinensisk stat. Fatah, som er en forkortelse for ”Palestinian National Liberation Movement”, blev grundlagt af Yasser Arafat i 1959. Fatah bliver nu ledet af Mahmoud Abbas.

Hamas, som blev grundlagt sidst i 1960erne, er en gren af Det muslimske Broderskab. Hamas har siden 1988 opfordret til ødelæggelse af Israel og til at ”hejse Allahs banner over hver tomme af Palæstina”.

Nu prøver Hamas så at nå sit mål om at ødelægge Israel med hjælp fra Israels fjende, Iran.