30.000 er opereret på ’Dronning Ingrid’

Personalet på hospitalsskibet Africa Mercy – den tidligere storebælsfærge Dronning Ingrid – har netop operet patient nr. 30.000. Foto: Africa Mercy

Patient nummer 30.000 er netop opereret på den gamle togfærge Dronning Ingrid.

Den gamle IC3 togfærge, som blev bygget på værftet i Helsingør 1978-1980 og sejlede på Storebælt til broen åbnede i 1997, sejler nu på 11. år som hospitalsskib under navnet Africa Mercy.
Siden 2017 har den tidligere færge modtaget tusindvis af patienter til gratis operationer.

Patient nr. 30.000

Mandag den 4. december kl. 9:30 blev patient nummer 30.000 opereret for en invaliderende øjenlidelse. Det var øjenkirurg Dr. Glenn Strauss, som også udførte den første operation i 2007, der udførte denne operation, som betyder nyt liv for patienten.

Foruden øjenoperationer har Mercy Ships, som driver skibet, specialiseret sig i operation af blandt andet klumpfødder, hjulben, fødselsskader, alvorlige brandskader og ansigtskirurgi, hvor store svulster bliver fjernet.

I alle årene har både besætning og hospitalspersonale, omkring 400 personer, arbejdet frivilligt om bord.

Hospitalsskibet ligger til kajs i ti måneder ad gangen i forskellige afrikanske lande.

Private bidragydere fra hele verden – også fra Danmark – sørger for, at der er lys i operationslamperne, sterilt udstyr, medicin i skabene og alt, hvad det ellers kræver at holde et moderne hospitalsskib flydende.

Mercy Ships er repræsenteret i 16 forskellige lande, deriblandt Danmark. Læs mere på www.mercyships.dk


Artiklen fortsætter efter annoncen: