Danmark bør også anerkende Jerusalem som Israels hovedstad

Søren Espersen, Dansk Folkeparti.

Jeg mener, at vi i Danmark også skal flytte vores ambassade fra Tel Aviv til Jerusalem. Det vil klæde den danske regering at følge trop med USA, siger Dansk Folkepartis Søren Espersen.

Donald Trumps udmelding om, at USA nu officielt anerkender Jerusalem som Israels hovedstad, har vakt glæde i Israel og Tjekkiet. I Danmark er reaktionerne blandede, og Socialdemokratiet, SF og Venstre udtrykker stor bekymring for fredsprocessen, oplyser DR.

Men DFs udenrigsordfører mener ikke, at der er noget at diskutere.

– Man er nødt til at se realistisk på tingene. Jerusalem er Israels hovedstad. Det er der, hvor Israel har sin regering, parlament og højesteret. Det er et faktum, siger Søren Espersen. Han håber, at Danmark officielt vil anerkende Jerusalem, selv om han ikke har mange forhåbninger om, at det sker. ”Det er noget, som vi i Dansk Folkeparti har ønsket i mange år”, tilføjer udenrigsordføreren.

Søren Espersen, der også er formand for Udenrigspolitisk Nævn, mener ikke, at Trumps udmelding skader fredsprocessen.

– Der er ikke nogen fredsproces i gang, og det har der ikke været i årevis. Siden Israel rømmede Gaza, har der ikke været nogen interesse for det. Jeg synes, det er udmærket, at det bliver slået fast, at Jerusalem er Israels hovedstad.

Så må palæstinenserne, hvis de får en stat, have deres hovedstad et andet sted, understreger Søren Espersen.