Jule-jazzen svingede i Åbenkirke

Åbenkirke Hernings solister og organist Kristian M. Andersen, der er pianist i D’Jazz, ledede julemusikken den 10. december. Salmen ’Kimer, I klokker’ står på skærmen med oversættelse til engelsk.

Tv-kendt organist indtog scenen i Åbenkirke i Herning og spillede op til jul.

Af Brian Duus Nørgaard

Der er altid masser af musik på repertoiret i Åbenkirkes gudstjenester. Ved den ene af gudstjenesterne søndag den 10. december var det jazzede toner, der fyldte kirkerummet.

Den tv-kendte organist fra Herning Kirke, Kristian M. Andersen, er pianist i gruppen D’Jazz. I Åbenkirke slog han tonen an på sit piano, og sammen med gruppens tre øvrige musikere leverede han selvkomponerede musikindslag af høj kvalitet.

Med på noderne

Men gruppen spandt også en fin tråd af julejazz, hvor Åbenkirkes egne solister greb mikrofonerne og sang for. De godt 200 fremmødte var med på noderne. De kom op af stolene og sang godt med på de danske og engelske julesange.

God stemning

Philippa Freundlich på 22 år var blandt de fremmødte, og hendes forventninger blev fuldt ud indfriet.

– Det var en fed oplevelse at være med. Musikken var nærværende. Stemningen var god, og atmosfæren var bare rar, siger Philippa Freundlich.
– Jeg synes, at det er rigtig godt, at der kommer noget anderledes musik ind i gudstjenesterne. I en kirke er der mange generationer.

Det er fint, når der er musik, der kan appellere bredt. For så er der nemlig noget for alle, siger Philippa Freundlich.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Mange musikstilarter

Esben Dulwich er musikpræst i Åbenkirke. Han fortæller, at D’Jazz har kunnet bidrage med en særlig musikgenre, som endnu ikke er så udbredt i kirkens gudstjenester.

– I vores musikudtryk spiller vi oftest på mange strenge. Pop, rock, elektronisk musik og salmesang præger lydbilledet i vores gudstjenester. I Åbenkirke ønsker vi at favne mange musikstilarter, også jazz, fortæller Esben Dulwich Engholm.

– Julen er fyldt med fantastiske oplevelser. I Åbenkirke har vi ønsket at bidrage til oplevelserne med et jazzkoncertindslag i absolut særklasse.


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Jeg mener, at Kristian. M. Andersen og band spillede ind med meget her. I min optik er Kristian N. Andersen en af Danmarks bedste pianister. Tanken har været, at publikum skulle have mulighed for at kunne skrue op for julestemningen, siger Esben Dulwich Engholm.

Bidrag til kulturen

– Et andet element er, at vi i Åbenkirke ønsker at være en medspiller i byens kulturliv. Vi har bidraget til kulturbegivenhederne i december ved at invitere herninggenserne ind til denne musikevent, slutter Esben Dulwich Engholm.