”Udfordringens rocker” præsenteres i DR-dokumentar

I januar 2017 bragte Udfordringen et interview med rockerpræsidenten, som blev kristen. Nu kommer hans livshistorie som DR-dokumentar. Foto: Tina Varde

DR1 sender den 12. december en dokumentar om Leif Lund, som var medlem af MC-klubben 666, før han blev kristen.

”Rockerpræsidenten kom tilbage til Gud efter en tragedie” hed overskriften i Udfordringen den 8. januar i år. Nu fortæller DR1 i dokumentaren ”Biker for Vorherre” om Leif, som var med i den antikristelige klub 666, før han blev kristen.

”Jeg er vokset op i en kristen familie, der kom i Pinsekirken i Roskilde, men da jeg var 18 år, syntes jeg, at alt var forbudt hjemme. Dengang følte jeg, at jeg blev slået i hovedet med Biblen, og jeg ville hellere ud og ”leve livet”.

– Det startede med værtshuse, speed og hash. Så begyndte jeg at køre på motorcykel, og året efter, at jeg var kommet med i en rockerklub, blev jeg præsident for den. Dengang hed den 666, men i dag hedder den Bandidos” (666 er i Bibelen et tal for Antikrtist, red.), fortæller Leif Lund i interviewet med Tina Varde.

Ramt af tragedier

Men det vilde rockerliv, som gjorde andre bange, gav hverken glæde eller ro for Leif. Han giftede sig og blev far og familieforsørger, men i 2003 blev familien ramt af en dybt tragisk ulykke under en ferietur.

En voldsom trafikulykke kostede Leifs hustru og deres yngste datter livet. Han måtte selv genoplives på stedet 4-5 gange og lå i koma i over en måned. Lægerne mente, at han ville ende i en kørestol, hvis han i det hele taget overlevede.

Men Leif overlevede. Han blev helbredt efter forbøn af Hans Berntsen – og familien inviterede ham med til en kirke i Roskilde. Han tog imod Jesus og fik endelig fred og ro i kroppen.
Senere kom han med i det kristne bikerarbejde Exodus.

Opgør med hjemmets kristne værdier

”I dag kører Leif stadig Harley. Men nu i den kristne motorcykelklub Exodus, hvor øl, rockerkrige og dødsforagt er skiftet ud med kaffe, bordbøn og kristne slag-sange”, skriver DR om den kommende dokumentar.


Artiklen fortsætter efter annoncen:DR fortæller videre om Leifs vilde ungdom:

”Da Leif forlod skolen som 15-årig, var han som mange andre unge fascineret af knallerter og det miljø, der fulgte med. Der blev ’slået på tæven’, kysset på piger og drukket en masse øl.

Senere blev det motorcyklerne, der trak. Følelsen af vind i håret, fællesskabet og respekten gav Leif fornemmelsen af frihed.
Der blev eksperimenteret med hash og speed for at finde ud af, om det mon var der, at trygheden og lykken lå gemt.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Det nye, vilde rockerliv var et oprør mod den baggrund, som Leif kom fra. Han kom fra et trygt kristent hjem, men skoletiden var præget af nederlag, bl.a. på grund af ordblindhed. Samtidig var der for mange regler i hjemmet, syntes Leif.

Hans nye interesse for at køre på motorcykel gav ham nu den anerkendelse og succes, han ikke tidligere havde oplevet. Han arbejdede på et teglværk og mødte sin store kærlighed, Ena. Men ulykken i 2003 ændrede alt.

”Fra den dag Leif vågnede på hospitalet, var hans liv ændret for altid. Han havde mistet noget af det kæreste, han ejede, og det fik ham til at ændre sit grundlæggende syn på livet, hvor Gud fik den altafgørende rolle i Leif’s liv.”, skriver DR.

Kan give håb til andre

”’Biker for Vorherre’ er en film om, hvordan mennesker kan finde deres styrke midt i en stor tragedie, når tvivlen og håbløsheden er størst.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Det er et portræt af en mand, der på trods af umenneskelig modgang får kæmpet sig tilbage til et meningsfuldt liv ved at finde tilbage til sine rødder. Leif gør det på sin måde, andre vil gøre det på andre måder.

Men forhåbentlig kan Leifs grumme historie give alle os andre en flig af håb, når livet er allermørkest,” siger dokumentaristen bag filmen, Per Wennick.

Børnene får ordet

Dokumentaren inddrager også Leifs døtre, som ser tilbage på den voldsomme ulykke, og hvad der videre skete med familien.

”I filmen hører vi Leifs døtre Sabine og Stephanie fortælle om det at have en far, der fandt Gud, og hvordan de sammen, som familie, klarede sig gennem de ekstremt vanskelige år.
Seerne er også med, når Exodus samles om de kristne aktiviteter, og når Leif ser tilbage på det anderledes liv, som han har levet, men som han i dag har gjort op med, efter at han har fundet en ny mening med livet”, skriver DR.

Leif Lund var tidligere rockerpræsident for MC-klubben 666. Som kristen blev han medlem af MC-klubben Exodus.

Biker for Vorherre

”’Biker for Vorherre’ er en film om, hvordan mennesker kan finde deres styrke midt i en stor tragedie, når tvivlen og håbløsheden er størst. Det er et portræt af en mand, der på trods af umenneskelig modgang får kæmpet sig tilbage til et meningsfuldt liv ved at finde tilbage til sine rødder” siger dokumentaristen bag filmen, Per Wennick.

I filmen fortæller Leifs døtre om det at have en far, der fandt Gud, og hvordan de som familie kom igennem de ekstremt vanskelige år efter ulykken i 2003.

Der er også klip fra Exodus’ kristne aktiviteter, og Leif fortæller om sit liv.

’Biker for Vorherre’ sendes den 12. dec. klokken 20.30 på DR1.