2700 år gammelt segl fra Israel bekræfter bibeltekster

Jerusalem, Israel.

Arkæologer i Israel har fundet et ældgammelt segl af ler nær Grædemuren i Jerusalem. Fundet menes at underbygge Bibelens ord om, at der har været guvernører i Jerusalem.

Seglet, der er på størrelse med en mindre mønt, har indgraveret teksten ”til byens guvernør” på hebraisk. Der er også en illustration af to mænd, som står overfor hinanden.

– Det er et meget sjældent fund, og det er meget vigtigt, fordi vi indtil nu kun har kendt til udtrykket ”byens guvernør” fra Bibelen, siger Shlomit Weksler-Bdolah fra de israelske antikvitetsmyndigheder.

På lerstykket står der ikke noget navn på guvernøren eller byen. Alligevel mener Shlomit Weksler-Bdolah, at det henviser til Jerusalems guvernør. Nu skal fundet, som dateres til 700 år før Kristi fødsel, underkastes en grundig undersøgelse.