Indonesien giver ’jule-amnesti’ til over 9.000 kristne fanger

Tidligere guvernør ”Ahok” fik eftergivet 15 dage af sin straf for ”blasfemi mod Koranen”.

Ifølge Jakarta Post har Indonesiens justits-og menneskeretsministerium den 25. december 2017 reduceret fængselsstraffe for 9.333 kristne.

Ialt 175 af fangerne blev løsladt, efter at de havde fået eftergivet deres straf, oplyste en embedsmand fra ministeriet under et pressemøde. Strafnedsættelsen afhænger dog af, hvilken type kriminalitet, fangerne er dømt for, forklarede han.

De øvrige fanger fik nedsat deres straf med min. 15 dage og max. to måneder. De fanger, der allerede har afsonet mellem et og tre år, fik de længste nedsættelser.

En af de kristne fanger er Jakartas tidligere guvernør, Basuki “Ahok” Tjahaja Purnama. Han blev i 2016 idømt to års ubetinget fængsel for påstået blasfemi på baggrund af et forfalsket Facebook-opslag. I virkeligheden havde Ahok advaret mod at bruge Koranen til politisk vinding. Sagen førte til protester og Ahok blev dømt, selv om den ansvarlige for den falske video senere tilstod og blev dømt for det.

Ahoks to-års fængselsdom blev kun reduceret med 15 dage.