Årets teolog 2017

Bodil Skjøtt formidler både god teologi og kald til mission.

Menighedsfakultetet har kåret Bodil F. Skjøtt. Århus, som Årets Teolog 2017. Prisen blev overrakt af fakultetsleder Thomas Bjerg Mikkelsen forud for årets teol-kursus.

Årets teolog skal være en person, der har fået teologien til at blomstre og bære frugt. Og den 67-årige Bodil Skjøtt er kroneksemplet på, hvordan god teologi bliver til i mødet med levende mission, vurderer MF.

Missionær i Liberia

Både Bodil og hendes mand, Jens Arne, er teologer, og efter kandidateksamen rejste de til Liberia som missionærer. Det blev til otte år som missionærer for Dansk Ethioper Mission.

I Liberia smittede hun afrikanerne med sin teologi, og de fik lov til at smitte hende. Også overfor danskere har hun gennem utallige artikler i blade og bøger formået at pege på ”teologiens hjerte”, det frie liv i troen på Jesus.

Jødemission

Efter tiden i Liberia begyndte Bodil Skjøtt at arbejde for Den danske Israelsmission i Jerusalem, hvor Jens Arne var dansk præst. Her var Bodil blandt andet meget engageret i Casparicentret, som har fokus på at styrke teologien blandt messianske jøder og samtidig fastholde jødemissionens fokus på, at også jøder har brug for frelsen i Jesus.

Efter en tid som bibelinspirator i Det danske Bibelselskab blev hun generalsekretær i Israelsmissionen. Her viste Bodil sin særlige evne til at inspirere og kalde unge til at tage del i Guds kirkes mission.

Inspirerer unge til mission

Fakultetsleder Thomas Bjerg Mikkelsen uddyber:


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Bodil Skjøtt har en sjælden evne til at pejle sig ind på ungdomskulturen. Hun er en dygtig og inspirerende mentor, og mange unge kan takke Bodil for, at de fik en invitation til at være med i Guds kirkes mission.

Rundt om i Danmarks sognegårde og missionshuse har utallige tilhørere nydt godt af Bodils fortælleevne, hvad enten det handlede om bibelundervisning, inspiration fra hendes tid som missionær eler som deltager i internationale konferencer i Lausanne-sammenhæng.

Velfortjent anerkendelse

Fakultetslederen glæder sig over kåringen af den tidligere MF-kandidat:
– Bodil Skjøtt er en yderst kompetent teolog, som også har forelæst på Menighedsfakultetet. Der er ikke mange af hendes slags. Hun evner at kombinere akademisk kompetence med praktisk mission. Når jeg selv deltager i internationale konferencer, støder jeg ofte på Bodil Skjøtts navn.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Hendes netværk er enormt, og hun har opnået international anerkendelse for sit arbejde blandt messianske jøder. Kåringen er yderst velfortjent, fastslog Thomas B. Mikkelsen.

Det blev også fremhævet, at Kristeligt Dagblad i forbindelse med Bodil Skjøtts 60-års fødselsdag omtalte hende som ”Den utrættelige missionær”. Artiklen understreger hendes store ønske om at mennesker må møde Jesus Kristus.

Med MFs pris følger en check på 5000 kr.

Tidligere modtagere af prisen som Årets Teolog er:


Artiklen fortsætter efter annoncen:2005: lektor Jens Bruun Kofoed, Dansk Bibel-Institut
2006: biskop Steen Skovsgaard, Lolland Falster Stift
2007: sognepræst Gert Nicolajsen, Vorgod og Fjelstervang
2008: sognepræst Henrik Højlund, Løsning
2010: generalsekretær i Luthersk Missionsforening Jens Ole Christensen
2011: formand for Israelsmissionen Kai Kjær-Hansen
2012: sogne- og indvandrerpræst Niels Nymann Eriksen
2013: bibeloversætter Iver Larsen, Wycliffe
2015: pastor emeritus og tidligere minister Flemming Kofod Svendsen, Birkerød
2016: sognepræst Ole Skærbæk Madsen, Betlehemskirken