Bolivias protestanter beder og faster imod undertrykkelse

Evo Morales

Protestantiske kristne i Bolivia er ”meget bekymrede” over udsigten til en ny straffelov, som åbner mulighed for, at evangeliske kristne idømmes 12 års fængsel.

Bolivias præsident, Evo Morales, forventes at godkende loven, som kan medføre forbud mod evangelisering og direkte statsundertrykkelse af landets protestanter.

Loven advarer imod enhver, som ”rekrutterer, transporterer, frihedsberøver eller giver husly til mennesker med den hensigt at rekruttere dem til at deltage i væbnede konflikter eller trossamfund.” Strafferammen er mellem fem og 12 års fængsel.

En kommission nedsat af paraplyorganisationen The National Association of Evangelicals in Bolivia skal nu analysere de mulige konsekvenser af den nye lov.

”Vi udtrykker vores mest udtrykkelige afvisning af inkluderingen af vore kirkelige aktiviteter i listen over mulige handlinger i modstrid med loven. Lovgiverne glemmer, at de evangeliske kristne kirker i Bolivia er religiøse organisationer, som er godkendt af staten og dermed lovlige institutioner”, hedder det i en udtalelse fra gruppen.

Protestanterne arrangerede den 16. januar en march mod den nye lov. De har også sat den 21. januar af til bøn og faste.

Bolivia er et overvejende romersk-katolsk land, men de protestantiske kristne menes at udgøre 19% af befolkningen.