Algiers kristne frygter øget kontrol og forfølgelse

Regeringen i Algier har de seneste måneder udsat landets kristne for øget forfølgelse i form af arrestationer, razziaer og kirkelukninger.

Organisationerne Middle East Concern og World Watch Monitor oplyser, at politiet arresterede tre personer på en café i Chlef den 19. december for besiddelse af kristen litteratur. En avis beskrev sagen som ”et mislykket forsøg på evangelisation”. Hvis de kendes skyldige, risikerer de tre store bøder og op til fem års fængsel.

I samme uge ankom medlemmer af efterretningstjenesten, politiet, religionskontoret og brandvæsenet for at lave et ”sikkerhedstjek” af to protestantiske kirkebygninger i den nordlige provins Bejaia. Ialt otte menigheder anvender disse kirkebygninger.

I det sydlige Algier har provinsguvernøren beordret en kirke til at stoppe alle sine aktiviteter med henvisning til sikkerhedsregler og manglende godkendelser. Også andre kirker under ”L’Eglise Protestante d’Algeria” har været udsat for razziaer i den senere tid.

Ifølge forfatningen har Algier religionsfrihed, men alle trossamfund skal registreres, og kirkelige handlinger må kun finde sted i de godkendte kirker. Det er derfor forbudt for kristne at evangelisere blandt muslimerne.