Gud som navigatør

Af Dorte Linda Hansen

Det ligger så dybt i os mennesker at ville have kontrol over vores eget liv. Men sagen er den, at hvis jeg ønsker fuld frihed og eventyr med Gud, så må jeg slippe kontrollen.

Det kan til tider være frygtelig angstprovokerende, for når man slipper kontrollen, kan der opstå ting, vi ikke havde ventet. Gud kan lede os en vej og kalde os til ting, som vi ikke føler os udrustede til, eller som vi måske tænker, andre sikkert kan gøre meget bedre.

Men Guds Ånd viser vej som et kompas i vores indre. Vi kan lukke af, eller vi kan lade ham vejlede og vise vej. Jo mere vi tillader ham at få plads til at fylde os med sin kærlighed og med sin Ånd, jo mere må frygten vige. Jo bedre kan han vejlede og navigere os ud på det store åbne hav, hvor eventyret og drømmene venter på at blive indtaget.

Der kan være stormfuldt derude, og vi kan frygte at drukne, men med Gud som rejseleder kan vi tage på smukke eventyr, som kun han kan åbne. Vi skal ikke frygte at drukne, for Gud er god, og han har altid den bedste plan, for han kender os bedre, end vi kender os selv, og han leder os ikke ud i noget, vi ikke kan klare. Undervejs kan der dukke eventyr op, som vi ikke havde ventet. Det er det, der er så smukt ved at være på rejse med Gud. Han er den, der ved, hvordan vi kommer ud i frihed, ud i det, som vi drømmer om, og ud i det, som han kalder os til.

Hans timing – og ikke vores, er den bedste. Gud kan gøre helt fantastiske ting igennem os, hvis vi lader ham styre, hvis vi lader ham navigere os igennem livet.

Det kræver, vi er villige til at give slip og lade ham forme og danne os til at være den, som han har skabt os til at være. Vi kan lukke af, eller vi kan lade ham vejlede og vise vej.

Så er du klar til at tage på eventyr med ham og se, hvor han fører dig hen? Jeg er sikker på, det bliver smukt og fuldstændig unikt.