’De højere magter’ – nyt trosprogram på P1

Paula Larrain og Anders Laugesen vil inddrage deres egne åndelige erfaringer som værter for ’De højere magter’ på P1.
Foto: Bjarne Bergius Hermansen

Det nye trosprogram får Paula Larrain og Anders Laugesen som værter.

Fra den 23. januar vil Paula Larrain sammen med Anders Laugesen være vært for programmet ’De højere magter’, som er titlen på P1’s nye program om tro og åndelighed.

Det nye program vil handle om danskeres personlige erfaringer med tro og åndelighed, forklarer DR.

Moderniserer trosstoffet

Samtidig med at ’De højere magter’ lanceres, stopper programmet ’Mennesker og tro’, der havde Anders Laugesen som vært. Visionen er, at det nye program skal kunne tiltrække nye lyttere og åbne stoffet for dem.

De to værter vil belyse emner som: ”Hvordan beder man en bøn?” ”Hvad betyder tilgivelse?” og ”Findes der mirakler?” gennem åbenhjertige samtaler med gæsterne og ved at dele deres egne erfaringer med troen.

”I en tid, hvor mennesker er søgende og nysgerrige i deres tilgang til tilværelsen, er det mit ønske, at det nye værtsmakkerpar Paula Larrain og Anders Laugesen via deres personlige erfaringer med tro og åndelighed kan tiltrække både dem, der er særligt optaget af stoffet samtidig med, at de åbner området for nye lyttere.

Der bliver mere tid til at gå i dybden med emnerne i forhold til det tidligere program ’Mennesker og Tro’, da vi dobler sendetiden op og dermed sender ’De højere magter’ en hel time,” siger kanalchef for P1 Thomas Buch-Andersen.

Værter med personlig tro

Paula Larrain har flere års erfaring som journalist både fra DRs TV-Avisen og Berlingske Tidende. Hun er selv troende og glæder sig nu til på lytternes vegne at udforske troens verden med nye perspektiver.


Artiklen fortsætter efter annoncen:”Min tro har været en integreret del af mit liv i mange år, og jeg både beder, mediterer og går i kirke. Det er fantastisk som journalist at skulle beskæftige sig med alt det, vi ikke kan bevise, men som vi kan blive ved med at spørge ind til. Det arbejde går jeg ind i med stor entusiasme,” siger Paula Larrain.

Anders Laugesen er lytternes velkendte vært, når det gælder tro og spiritualitet. Han har stor faglig indsigt og kan tale med om både den kristne tro og andre religioner.

”I sidste uge sagde jeg et taknemmeligt farvel fra skurvognen i Voldum, hvorfra sidste udsendelse af ’Mennesker og tro’ blev sendt. Det er spændende at kunne fortsætte samtalerne om tro under nye former og med nye greb i forhold til formidlingen. Jeg tror, at både Paula og jeg glæder os til sammen at gå på opdagelse blandt ’De højere magter’ på P1,” siger Anders Laugesen.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Tros-stof på DR

Gudstjenesten transmitteres alle søn-og helligdage klokken 09.54 direkte fra en af landets kirker. ’Supertanker’ om eksistens, filosofi og etik sendes mandage klokken 11.03.

’De højere magter’ sendes tirsdage klokken 11.03 og søndage 8.03 på P1. ’Tidsånd’ (religions- og historieprogram) sendes torsdage klokken 11.03

’Morgenandagten’ sendes på P2 mandag-lørdag klokken 8.06.

På TV sendes der 40 gudstjenester på DR K hvert år. Desuden transmitteres de store gudstjenester ved højtiderne og andre særlige anledninger.


Artiklen fortsætter efter annoncen: