Mirakler for åben mikrofon

Anmeldelse af Mikael Arendt Laursen,
generalsekretær i KLF, Kirke & Medier

Jeg har netop oplevet premieren på P1’s nye trosprogram ”De højere magter” med Paula Larrain og Anders Laugesen som værter. Personligt var mine forventninger til formatet høje.

Da DR meldte ud, at Laugesens program Mennesker og tro skulle stoppe med udgangen af 2017, var KLF med det samme i en tæt dialog med P1-chef Thomas Buch Andersen for at høre, hvad der skulle komme i stedet. Vi fik allerede tidligt at vide, at vi godt kunne glæde os.

Jeg er meget begejstret for første udsendelse med temaet ”mirakler”. Som værter fungerer Anders Laugesen og Paula Larrain fantastisk godt sammen. De er behagelige at lytte til og supplerer hinanden godt. Men ikke mindst har de en tydelig relation til det stof, som de her beskæftiger sig med. Og den relation skaber respekt og åbenhed – særligt i dialogen med gæsterne i studiet. Der er plads til ærlig undren, relevante spørgsmål og en nærværende samtale. Værterne lader sig ganske enkelt gribe af emnet, uden at det kammer over. En rigtig god balance.

Med en times sendetid bliver der god tid til fordybelse, når man som her i det første program vælger kun at beskæftige sig med ét enkelt emne. Det giver samtidig lytteren ro og stof til eftertanke.

Hvad tænker jeg selv om mirakler? Hvor står min kirke i forhold til andre trossamfund på dette område? Hvilke beviser søger jeg selv for min tro?

Gæsterne i studiet er i denne uge professor Niels Christian Hvidt og redaktør Henri Nissen, og begge gæster fik lov til at byde godt ind med deres viden og erfaringer med mirakler. Endelig oplevede vi, at Henri Nissen bad om helbredelse for Paula Larrain for åben mikrofon. Det kan måske virke provokerende for nogle, men selv oplevede jeg, at det blev gjort meget fint. Jeg ser frem til at høre, om Paula Larrain ikke bare fik lov til at mærke en lettelse her og nu, men også oplever, at Gud har grebet ind på den lange bane.

Når et program på den måde formår at sætte tanker i gang hos mig som lytter, er der helt klart tale om en succes på premieredagen. Jeg kan næsten ikke vente til på tirsdag med at høre, hvad De højere magter vælger at tage fat på næste gang!


Artiklen fortsætter efter annoncen:



De højere magter sendes hver tirsdag kl. 11.03.

Programmet sendes også samme dag kl. 21.03, onsdag kl. 05.03, lørdag kl. 20.03 og søndag kl. 08.03.