Ny partnerkoordinator i Mission Afrika

Jeg har lært, hvordan man bliver en del af en ny kultur uden at give slip på sine egne værdier, siger Clement Dachet.

– Det anderledes er ikke en sygdom, siger nigeriansk-fødte Clement Dachet.

Den 42-årige Clement Dachet, som har boet i Danmark siden 2008, er ny partnerkoordinator i Mission Afrika.

Clement Dachet er født og opvokset i Nigeria, men har boet i Europa siden 2005 og i Danmark siden 2008. Alligevel bliver han stadig ofte præsenteret som ”den sorte afrikaner”.
– Jeg er meget stolt af min baggrund og mit fødeland. Nigeria er et dejligt land, der byder på meget mere end telefonsvindlere og korruption. Men afrikanere er jo ikke ens, ligesom europæere ikke er ens, og nogle gange vil jeg egentlig gerne beskrives ud fra noget andet end min hudfarve, siger han.

Mission er engagement

Om arbejdet i MissionAfrika siger den nye partnerkoordinator:
– At leve missionalt er mit kald som menneske. Alle mennesker er skabt af Gud med unikke personligheder. Alle mennesker er værdifulde.

Som missionsorganisation er det vores opgave at engagere os i mennesker og på den måde være vidner om Jesu uendelige kærlighed og nåde til mennesker.

Mødet med nye kulturer

Sammen med de øvrige partnerkoordinatorer får Clement Dachet ansvaret for Mission Afrikas samarbejde med partnere i Afrika og Mellemøsten. Derudover skal han arbejde tæt sammen med de danske frivillige om projekter, grupperejser og udsendelse af medarbejdere og volontører.

– ”Det anderledes” er ikke en sygdom. Men ”det anderledes” kan give udfordringer og problemer, hvis man ikke bruger tid på at engagere sig for at forstå, dele ud og tage imod.
Jeg skal som partnerkoordinator have et særligt fokus på blandt andet kristen-muslimske relationer. I den sammenhæng skal jeg netop turde engagere mig i mennesker med en helt anden tro og en helt anden livsform end min.

Jeg kan lide at træde ind i nye ”kulturelle bokse”, hvor jeg gennem mit engagement kan modtage og videregive læring om livet og Gud. Efterhånden har jeg også fået opbygget nogle særlige kompetencer i forhold til, hvordan man bliver en del af en ny kultur uden at give slip på sine grundlæggende værdier”, understreger Clement Dachet.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Blå bog

Clement Dachet bor i Elev ved Aarhus sammen med sin hustru Louise og børnene Josefine og Benjamin. Han er medlem af Aarhus Valgmenighed, men kommer også i Elev Kirke.

Uddannet teolog fra ECWA Theological Seminary (en del af Jos University i Nigeria)
Har taget master-uddannelsen Religious Roots of Europe på Aarhus Universitet.
Har arbejdet tre år som præst ved den nigerianske kirke Evangelical Church Winning All.
Har arbejdet i Schweiz ved organisationen Youth With A Mission.
Har arbejdet som Kirke- og Kulturkoordinator i Mission Afrika.
Har været gæsteunderviser i både Danmark og udlandet.