USA: 179 menigheder i tre stater forlader Mennonite Church

The Lancaster Mennonite Conference, den største gruppe af mennonit-menigheder i USA, har trukket sig fra paraplyorganisationen, fordi de er uenige i dens nye ægteskabsdefinition.

LMCs 179 medlemskirker i Pennsylvania, Ohio og New York stemte for bruddet i november 2015. Beslutningen trådte i kraft 1. januar 2018. LMC er imod ægteskab mellem samkønnede, og mange medlemmer har store problemer med moderkirkens åbenhed overfor LGBT-grupper. Officielt ser også The Mennonite Church USA homoseksualitet som synd og definerer ægteskab som en pagt mellem en mand og en kvinde. Men adskillige præster har alligevel viet samkønnede, og nogle har forladt kirken på grund af deres accept af alternative samlivsformer.

Dette opbrud i kirken har fået nogle menigheder til at overveje deres tilslutning til det større fællesskab. I Canada har uenigheder og faldende medlemstal fået menigheder til at slutte sig sammen i regionale grupper med mere ensartede holdninger.

Der findes omkring 2 millioner mennoniter på verdensplan. I 2016 var der omkring 78.000 medlemmer af The Mennonite Church USA, hvilket var et fald fra omkring 133.000 i 1990erne.