Ny undersøgelse: I 2040 er der flere muslimer end jøder i USA

Ifølge en Pew-undersøgelse vil muslimerne i 2040 overtage jødernes plads som USAs næststørste religiøse gruppe, skriver World Israel News.

Pew Research Center vurderer, at der i 2017 boede omkring 3,45 millioner muslimer i alle aldre i USA, hvilket svarer til 1,1 procent af den samlede befolkning. Det er færre end antallet af amerikanere med jødisk tro, men den muslimske befolkning vokser hurtigere end den jødiske.

Pew vurderer, at der i 2050 vil være 8,1 millioner muslimer, dvs. 2,1% af USAs befolkning. De er dog ikke jævnt fordelt i USA: Fx Storbyen Washington DC og delstaten New Jersey har store muslimske befolkninger, mens andre delstater har langt færre muslimer.

Det øgede antal muslimer skyldes overvejende en højere fødselsrate og immigration af muslimer. Derimod vokser tallet ikke pga folk, som konverterer. En ud af fem blandt de voksne muslimer i USA er vokset op med en anden religion, men et tilsvarende antal, som voksede op i muslimske hjem, identificerer sig nu ikke længere med den muslimske tro.