DFer præciserer udtalelse om drab på danske syrienskrigere

Peter Kofod Poulsen (DF). Foto: Steen Brogaard.

– Jeg udtrykte mig lidt klodset, udtalte Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Kofod Poulsen torsdag formiddag. Han er blevet stærkt kritiseret for udtalelser i Jyllands-Posten om at danskere, der kæmper for Islamisk Stat i udlandet, skal udpeges og dræbes.

Til Jyllands-Posten sagde Peter Kofod Poulsen: ”Hvis en specialstyrke møder dem, er det meget fornuftigt set ud fra et sikkerhedssynspunkt at eliminere den fjende og sørge for, at de her mennesker ikke er i stand til at rejse tilbage og eventuelt lave et terrorangreb på dansk jord.”

Da avisen spørger, om det ikke svarer til at indføre dødsstraf uden rettergang, svarer DFs retsordfører:

”Det er afgørende nødvendigt, at vi giver informationer til vores allierede, der er i krig mod det her uvæsen. Og når man er i krig, er der en risiko for, at man mister livet.” Der er en ”erhvervsrisiko” ved at være terrorist, tilføjer han.

Til TV 2 siger Peter Kofod Poulsen torsdag formiddag, at man må skyde i selvforsvar under en krig. Derimod er der ”ikke tale om, at man skal gå rundt og likvidere ubevæbnede mennesker. Det er ikke vores politik overhovedet”, understreger han.

Forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V) vurderer, at de danske hellige krigere måske skal retsforfølges her i landet, men det afviser Peter Kofod Poulsen: ”Hvis man tages til fange, skal man retsforfølges lokalt”, fastslår han.