Franklin Graham på besøg hos rohingya-flygtninge i Bangladesh

Disse rohingya-drenge fra Myanmar bor i en flygtningelejr i Bangladesh. Foto: Samaritan’s Purse.

Grundlæggeren af Samaritan’s Purse, evangelisten Franklin Graham, har sidst i januar besøgt rohingyaerne i Kutupalong-lejren i det sydlige Bangladesh.
Under besøget lyttede Graham til flygtningenes hjerteskærende historier. De fortalte om familiemedlemmer, som var blevet dræbt, beslaglagt land og huse, som blev brændt ned. Derefter delte Graham evangeliet med dem.
– Gud elsker jer. Han ser jeres lidelser. Vi beder om, at han vil hjælpe jer. Jeg kommer fra Amerika, jeg er kristen. Men vi har omsorg for jer, og vi elsker jer. Vi vil gerne fortælle resten af verden, hvad der foregår her, sagde Franklin Graham.
Der bor over 650.000 rohingya-flygtninge under rystende forhold i bjergene i Kutupalong. Når regntiden starter i april, er der risiko for både jordskred og kolera-epidemier. Men flygtningene frygter for deres liv, hvis de vender tilbage til nabolandet Myanmar.
Franklin Graham besøgte bl.a. klinikken, hvor sundhedspersonale fra Samaritans Purse behandler nogle af de over 4.600 flygtninge, som nu lider af difteritis. Tusinder af flygtningebørn, også i den nærligggende Chakmarkul-lejr, modtog rygsække med gaver fra hjælpeorganisationen.
– Vi føler, det er vigtigt at gøre noget for disse børn, som har mistet alt, siger Franklin Graham.