Kina: Alarmerende mangel på børn efter 40 års etbarns-politik

Sociologen Steven Mosher forudser, at Kina en dag vil beordre kvinder til at føde flere børn.

Sidste år faldt fødselsraten selv om Kina for to år siden opgav etbarns-politikken. I 2016 blev der født 17.9 mio. børn, men dette tal faldt i 2017 til 17.2 mio.

Det faldende fødselstal bekymrer myndighederne, fordi der er brug for flere unge til at forsørge Kinas mange ældre. Der er nu flere aldrende forældre end børn til at sørge for dem. Og tobarns-politikken har ikke løst problemet.

– Fyrre års propaganda mod fødsler og børn har præget den kinesiske psyke, siger menneskeretsaktivist Steven W. Mosher fra Population Research Institute. ”Kun få af de yngre kinesere, som selv er enebørn – og ofte er børn af enebørn – har tænkt sig at være generøse med at få egne børn,” tilføjer han.

Steven Mosher forventer nu, at kommunistpartiet vil ”tilskynde”, senere ”motivere” og til sidst ”beordre” befolkningen til at få flere børn. Steven Mosher fik i 1979 som den første amerikaner tilladelse til at forske i Kina. Her afslørede han de brutale fakta om tvangsaborter og tvungen sterilisation i forbindelse med etbarnspolitikken.