Kortfilm viser muslimer beskytte kristne under terrorangreb i Kenya

Den tyske kortfilm ”Watu Wote: All of us” fra 2017 viser, hvordan Al-Shabaab terrorister i december 2015 angreb en bus i Kenya for at dræbe de kristne.

I filmen følger man den kristne Jua, som i starten føler sig utryg ved de mange muslimer i bussen. Men da terrorister vil tvinge passagererne til at dele sig i to grupper, hhv. muslimer og kristne, får hun uventet hjælp. De muslimske passagerer vil nemlig ikke tillade terroristerne at dræbe de kristne. Titlen gengiver det, som de muslimske kvinder sagde til terroristerne: ”Dræb os alle eller lad os alle gå fri!”.

Filmen, som er instrueret af Katja Benrath, er et afgangsprojekt fra Hamburg Media School. Den 22 minutter lange Watu Wote har fået gode anmeldelser og vundet prisen ”Student Academy Award”. Den er nu nomineret til en Oscar som bedste Live Action Short Film ved det 90. Academy Awards i 2018.
Oscarprisen bliver uddelt den 4. marts 2018 i Los Angeles.