Open Doors genopbygger huse for 700 kristne på Ninivesletten

Organisationen Open Doors og dens partnere i Irak har genopbygget 700 huse, som har tilhørt kristne på Ninivesletten. Husene blev ødelagt under Islamisk Stats hærgen i området.

Det er nu over tre år siden, at IS terrorister tvang kristne og andre religiøse minoriteter i området til at vælge mellem at konvertere til islam, betale en høj skat for at beholde deres tro – eller blive dræbt. Hundredtusinder af kristne flygtede fra deres hjem og søgte asyl i nabolandene eller i de kurdiske områder mod nord.
Men nu begynder de fordrevne at vende tilbage til Mosul og Ninvesletten, hvor de langsomt får genopbygget deres ødelagte huse.

Open Doors har i samarbejde med lokale partnere genopbygget mindst 678 huse på Ninivesletten samt 286 huse i Qaraqosh. Nu er byens butikker, restauranter og skoler igen åbne, og stadig flere kristne vender tilbage til den assyriske by, hedder det i en rapport.

Father George, en af de kristne ledere i Qaraqosh, har fortalt Open Doors, at ikke færre end 1.054 ud af 2.658 ødelagte huse var blevet genopbygget ved udgangen af 2017.

Andre humanitære grupper som de katolske organisationer Knights of Columbus og Aid to the Church in Need har også hjulpet de tilbagevendte kristne. Aid to the Church in Need har skaffet omkring 5 mio. dollar til genopbygning af 2.000 kristne hjem i Irak, mens Knights of Columbus fra USA har skaffet 2 mio. dollar til genopbygning af kristne hjem i byen Karamdes.
Bodil