Hvad er en lille pige værd?

Rachael Denhollander, som nu er advokat og mor til tre, startede sagen mod Dr. Larry Nassar. Hun understregede i retten, at han fortjener den højeste straf – men vidnede også om, at Gud vil tilgive den, der omvender sig.

Lægen fik 175 års fængsel for overgreb mod hundreder af mindreårige. Men kronvidnet forkyndte evangeliet for ham i retssalen.

– Du har ødelagt hundreder af små piger. Du må indse, hvad du har gjort og omvende dig. Jeg har set dig bære en bibel ind i retssalen. Men hvis du kender indholdet, ved du, at du ikke kan udslette onde gerninger med gode.

Den tidligere amerikanske topgymnast Rachael Denhollander lagde ikke fingrene imellem under retssagen mod den 54-årige Dr. Larry Nassar.
Som kun 15-årig havde Rachael fortalt USAs gymnastikforbundet om sine egne oplevelser med lægen – men hun blev bedt om at tie. Det samme skete få år senere, da hun som træner for yngre piger fandt ud af, hvad lægen gjorde ved dem. De voksne, som burde have grebet ind, overhørte advarslerne, selv om nogle af ofrene kun var 6-7 år gamle.

Du vil dø i fængslet

Dommer Rosemarie Aquilina var rystet over sagen. Hun havde inviteret over 150 af lægens tidligere ofre til retssalen i Michigan. Men da Dr. Larry Nassar havde skrevet et forsvarsbrev og ikke viste tegn på anger, talte dommeren meget direkte til ham.

”Dette brev viser mig, at du ikke har erkendt, hvad du gjorde. Du tror stadig, at du har ret, du er læge, så du behøver ikke at høre efter. At du bare ’behandlede’. Jeg ville ikke engang sende mine hunde til dig, hr.!”

Herefter idømte Rosemarie Aquilina Larry Nassar mellem 40 og 175 års fængsel og fortalte ham, at han ville dø i fængslet.

Kronvidnet Rachael Denhollander, som nu er uddannet advokat, forklarede, hvad hun selv havde oplevet som ung. Hun var den første, som fremførte anklager mod Dr. Nassar. Under retssagen fik hun også det sidste ord som sagens kronvidne.

Du skal omvende dig

Til dommeren sagde Rachael Denhollander: ”Hvor meget er en lille pige værd? Hvor meget er en ung kvinde værd?”


Artiklen fortsætter efter annoncen:Hun fortalte om lægens handlinger og understregede, at han ikke viste tegn på anger.

– Den dom, du idømmer ham i dag, kan fortælle alle de pædofile og enhver lille pige eller ung kvinde, hvor meget en lille pige er værd.

Henvendt til lægen sagde hun:
– Du fandt seksuel tilfredsstillelse i vores lidelser! Larry, hvis du har læst den bibel, du bærer, så ved du, at tilgivelse ikke kommer af at gøre gode gernninger – som om gode gerninger kan udslette det onde, du har gjort. Det kommer af anger, og det kræver, at du indser og erkender sandheden om det, du har gjort, i hele dets totale fordærvelse og gru. Uden formildende omstændigheder, uden undskyldning, uden at lade som om gode gerninger kan udslette det, som du har set her i retssalen i dag.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Bibelen fortæller om Guds vrede og fordømmelse mod mænd som dig. Hvis du nogensinde kommer til det punkt, hvor du ser i øjnene, hvad du har gjort, vil skylden være knusende. Men Bibelen fortæller også om Guds selvhengivende kærlighed. Han opgav alt for at betale for den synd, han ikke selv havde gjort.

Og det er det, som gør Kristi evangelium så vidunderligt. For det giver nåde og håb og barmhjertighed, hvor det ikke burde kunne findes. Ved hans nåde vælger jeg også at elske på denne måde.

Jeg beder om, at du må opleve den sjæle-knusende vægt af skyld, så du en dag må opleve omvendelse og sand tilgivelse fra Gud. Det har du meget mere brug for end min tilgivelse, selv om jeg også tilbyder dig den, lød det fra Rachel Denhollander.

Efter denne prædiken til den pædofile læge bad Rachael Denhollander dommeren om at idømme lægen den maksimale straf ”fordi ofrene er det hele værd”. Hun fik sit ønske opfyldt.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Afsløringerne har nu også fået USAs gymnastikforbund til at træde tilbage.