Nigeria: Chibok-kidnapper idømt 15 års fængsel

En mand fra terrorgruppen Boko Haram er blevet idømt 15 års fængsel for meddelagtighed i kidnapningen af 276 skolepiger i det nordøstlige Nigeria i 2014.

Den 35-årige Haruna Yahaya er den første, der bliver dømt for massekidnapningen, oplyser BBC. Den dømte forklarede, at han handlede under tvang, men undskyldningerne blev afvist af dommeren ved militærdomstolen i Kainji.

I forrige uge blev 700 ud af godt 1.000 formodede Boko Haram-terrorister fremstillet for retten i Kainji.
Omkring 100 af de bortførte Chibok-piger befinder sig stadig hos Boko Haram. Mange af dem har siden bortførelsen fået børn med deres islamistiske kidnappere.

Boko Haram rettede sidste mandag et nyt angreb mod en pigekostskole i den lille by Dapchi i den nordøstlige del af landet. Terroristerne angreb skolen med skud og håndgranater. Selv om flere af pigerne og deres lærere nåede at flygte, blev 90 taget til fange. Nu meldes de 76 af dem dog frigivet.