Mindst fem jøder blandt de 17 dræbte i Florida-skoleskyderi

Den 19-årige gerningsmand, Nicholas Cruz, havde både udtrykt had til bl.a. jøder og farvede i sin Instagram-gruppe og opfordret til drab på andre racer.

Blandt de dræbte under skoleskyderiet i Florida den 14. februar var mindst fem jøder, fire studerende og en lærer. Nogle af ofrene var netop ved at studere Holocaust, da skyderiet begyndte.
Gerningsmanden, som blev pågrebet kort efter skyderiet, har tilstået. Nu diskuterer USA igen, om der skal ændres på våbenloven.

Donald Trump skoser FBI for ikke at have fulgt op på en advarsel, som de modtog i januar. Her fik FBI oplysninger om både Nicholas Cruz’ planer om at begå et skoleskyderi og at han havde anskaffet sig skydevåben. Han beskrives som psykisk ustabil, var smidt ud af skolen og havde mistet sin adoptivmor i november sidste år.

Ifølge CNN havde Cruz på de sociale medier udtrykt, at han hadede ”jøder, niggere og immigranter” og at sorte, mexicanere og homoseksuelle skulle skydes. Han havde også tilføjet, at ”jøder har som mål at ødelægge verden”.