Ny sømandsmissionær har hjerte for diakoni

– Man giver jo ikke en sulten dreng en Bibel!, siger Søren Thuesen, der netop er blevet ansat som sømandsmissionær og ungdomsmedarbejder i Sømandsmissionen med særlig tilknytning til Aarhus Havn.

Søren Thuesen får således en del at gøre med dels besætninger på de krydstogtskibe, der anløber Aarhus, dels det stigende antal af unge, der er frivillige i Sømandsmissionen på forskellig vis. Men han har nu også mange andre ideer!

Fiskersøn fra Hvide Sande

Søren er vokset op i Hvide Sande og er fra en familie, hvor fædrene var fiskere i generationer. Han har selv arbejdet både til søs og på havnen, hvorfor bl.a. han færdes hjemmevant i det maritime miljø. Selv blev han ikke fisker, men kastede sig i stedet over hjælpearbejde og blev aktiv i det danske beredskab.

I København blev han uddannet katastrofe- og risikomanager, en uddannelse der sigter mod ledelse indenfor netop nødhjælp, beredskab og sikkerhed, og han har de seneste otte år bl.a. virket som brandmand, livvagt, kystlivredder og instruktør. Han er bidt af havet og det maritime miljø, men på trods af det, kan man vist roligt sige, at der er blevet lagt en ny kurs:

”Jeg er nok ikke den typiske missionær, men Gud er meget virkelig for mig, og jeg tror på, at det er her, han vil have mig nu. Jeg har i mange år følt, at jeg skulle gå missionsvejen, men ikke nødvendigvis på traditionel vis.

Nu glæder jeg mig til at møde mennesker, og håbet er, at jeg også vil kunne hjælpe med andet end ord, – selvom ord kan være vigtige.

Jeg oplever, at min egen livshistorie gør, at jeg nogle gange får taleret ind i menneskers liv – måske især hos dem, der ikke har det så let lige nu, – men andre gange er det altså bare bedre, at holde sin mund, og gå en tur, eller tage en tur i bølgerne sammen.”

Ingen mission uden diakoni

Søren er meget konkret i sin tilgang til andre mennesker. Han giver ikke meget for ord alene. For ham eksisterer mission ikke uden diakoni og en hjælpende hånd.
”Man giver jo ikke en sulten gadedreng en Bibel”, som han siger.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Han tænker tilbage bl.a. på tiden som volontør i Projekt Manos Extendidas (udstrakte hænder, Honduras), hvor han ud fra kirken arbejdede i ungdomsfængsel, feeding-centrene, på lossepladsen og blandt de hjemløse, bandemedlemmer og mennesker fanget i misbrug og prostitution.

Han brænder ganske enkelt for at gøre en forskel og tændes af at få nye selvstændige udfordringer. Derfor er hensigten også, at han på iværksætter vis skal afsøge nye muligheder for Sømandsmissionen. Og ideerne myldrer da allerede. Han ser fx ikke alene den professionelle maritime branche, når han tænker sit nye job som sømandsmissionær ind – han ser alle, der bruger havet på en eller anden vis. Fx i fritiden. Netop her har han også et kæmpe netværk, fordi han har arbejdet i branchen så længe.

Mission giver mening

Lige fra han som gymnasieelev startede en KFS-gruppe (Kristeligt Forbund for Studerende) på Ringkøbing Amtsgymnasium, der pludselig talte flere kristne, har han tænkt, at han en dag ville komme til at arbejde mere konkret med mission. Siden har han været tilknyttet meget forskelligt kristent ungdoms- og hjælpearbejde rundt om i Danmark.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Søren bor sammen med hustruen Signe og deres to børn i et kollektiv i Kasted nær Skejby.
Familien kommer i Aarhus Valgmenighed.