”Perfekte” unge har brug for åndelige forældre

Fra venstre ses Anna-Grethe Østergaard, Inger Elisabeth Nielsen og Irene Nielsen på LederOase. Foto: DanskOase.

I weekenden satte DanskOase på sin årlige lederkonference fokus på nutidens unge og på, at de har brug for en ældre generation, der tør spørge ind til deres tro og liv.

Ungdomsforsker Søren Østergaard var en af talerne på LederOase, der foregik i Karlslunde Strandkirke.

”Det perfekte er blevet det normale,” sagde han om nutidens unge og fortalte, at unge har meget få steder, hvor de kan være ærlige og sårbare. Mange kan have svært ved at tale med deres venner, som selv er samme sted i livet, og derfor har de brug for gode voksne i deres liv. Søren Østergaard præsenterede en statistik, som viste, at hele 45 pct. af de unge nævner deres bedsteforældre som de voksne, de bedst kan tale åbent med.

– Det er en opmuntring og et skub at høre dette. De unge ser ud som om, de har styr på det hele. Men de har brug for at blive spurgt ”Hvordan går det? lød kommentaren fra den 60-årige Inger Elisabeth Nielsen fra Kvaglund Kirke.

Blandt talerne var også forstander for Nordsjællands Efterskole, Jesper Oehlenschläger og viceskoleleder for Jakobskolen, Jens Peter Vrist. Konferencens yngste taler var den 23-årige forfatter og stud.theol. Rasmus Jonstrup Hansen, mens den ældste var pastor emeritus, Niels Peder Nielsen, der er medstifter af DanskOase.

”De unge efterspørger ældre forbilleder,” understregede Rasmus Jonstrup Hansen. Og det bekræfter den 24-årige Helene Lilleøre fra Byens Valgmenighed: ”Der er mange stemmer, men få forældre,” siger hun.

Der var ialt 214 deltagere fra 18 forskellige oase-netværksmenigheder samt 40 deltagere fra andre kirker med på LederOase i Strandkirken.
Maria Callesen/Bodil