Prins Henrik: Utraditionelt valg af bisættelse og askespredning

Prins Henrik, som døde den 13. februar, skal bisættes den 20. februar klokken 11.00 fra Christiansborg Slotskirke, oplyser kongehuset.

Efter prinsens eget ønske skal hans aske deles i to dele: Den ene halvdel skal spredes i de danske farvande, mens den anden halvdel skal nedsættes i en urne i den private have i Fredensborg Slotshave.

Kirkeministeriet har udsendt en vejledning for kirkerne mht. markering af dødsfaldet. De fleste stifter har opfordret kirkerne til at flage på halv, og flere steder har folk søgt kirkerne for at tænde et lys eller lægge blomster til minde om Prins Henrik. På tirsdag skal der ringes fra kirkerne over hele landet en halv time før og efter bisættelsen fra Christiansborg Slotskirke.

Offentligheden kan se prinsens båre og skrive kondolancer i Christiansborg Slotskirke, hvorfra bisættelsen foregår på tirsdag. Kongelig konfessionarius Erik Norman Svendsen skal forestå bisættelsen, som ikke bliver en statsbegravelse men derimod en mindre ceremoni for familie og venner.