Er religion årsagen eller løsningen?

Naser Khader (KF) holdt oplæg under seminaret. Foto: Steen Brogaard.

Lørdag den 24. februar var der vinterseminar i Studenternes Hus, Ndr. Ringgade 3, Aarhus C om forholdet mellem religion og konflikter.

Arrangørerne var Areopagos, IKON, Menighedsfakultetet og studenterpræsterne på Aarhus Universitet.

I 2006 udtalte daværende statsminister Anders Fogh Rasmussen i Politiken: ”Vi skal skelne mellem religion og politik. I den danske retsstat er det Folketingets love, der gælder – ikke Bibelen, Koranen og andre hellige skrifter”. Han ønskede samtidig ”mindre religion i det offentlige rum”.

Lørdag var denne holdning til debat under vinterseminaret i Studenternes Hus.

Folketingspolitiker Naser Khader og Karin Nielsen fra Center for Konfliktløsning holdt foredrag efterfulgt af debat i løbet af formiddagen. Efter frokost var der oplæg ved tidligere formand for Det jødiske Samfund, Finn Schwarz, imam Kassem Rachid og formand for Det mellemkirkelige Råd, lektor Mogens Mogensen, før den afsluttende debat.