Tidligere domprovst i Aarhus og formand for DEM er død

Tidligere missionær, præst og domprovst i Aarhus Stift, ph.d. Knud Tage Andersen er død den 15. februar, 90 år gammel.
Efter teologisk kandidateksamen i 1956 blev Knud Tage Andersen hjælpepræst i Hellerup og senere adjunkt på Det Teologiske Fakultet i Aarhus.

Sammen med hustruen, Gerda, rejste han i 1968 til Etiopien som missionær for DMS, hvor han blev lektor på den lutherske kirkes præsteseminarium i Addis Abeba. Fra 1978-2003 var han formand for Dansk Ethioper Mission (nu Promissio).

Efter nogle år som sognepræst og provst i Ikast Provsti blev han domprovst i Aarhus Stift fra 1982. Han blev i tjenesten indtil sin pension i 1995. Herefter arbejdede han med sin ph.d., og som 80-årig kunne Knud Tage Andersen forsvare sin afhandling om påskekalendere. Han har skrevet flere bøger om mission og kristendom i de afrikanske lande.

De seneste år led Knud Tage Andersen af Alzheimers og boede sammen med Gerda på plejehjemmet DemensCentrum i Aarhus.