Ekstra Oase i uge 27

Verner Andersen har taget initiativ. Talerne er øverst: Helge Pahus, Hans J. Krarup, Per Hyldgaard, Ingrid Markussen, Bess Serner, og i nederste række: Helene og Mogens Svendsen, Mark Bradford, Henri Nissen, Ulrik Flinta og Bergur Skovgaard.

Verner Andersen, som har arrangeret en Oase-weekend hvert år, har taget initiativ til en uges ekstra ’Voksen-Oase” i uge 27, hvor der lægges vægt på ”Liv og Kraft ved Helligånden”.

Nu bliver der en ekstra Oase Sommercamp i uge 27 før den store SommerOase i uge 29.

Det bliver på og omkring Rudehøj Efterskole, hvor SommerOasen tidligere holdt til, indtil den ikke kunne være på pladsen mere og rykkede til Horsens.
Men ”Voksen-Oase”, som Verner Andersen fra Herning kalder den lejr, han har taget initiativ til, er en mere overskuelig lejr.

Voksen-Oase har ikke planer om at arrangere et børne- og ungdomsprogram, som på SommerOase tiltrækker massevis af unge familier. Det er for stor en mundfuld. Til gengæld vil man satse på, at lejren bliver overskuelig – fx med kun ét morgenmøde, ét seminar hver eftermiddag og ét aftenmøde, mens man på den store SommerOase har mange spor og møder og særlige arrangementer.

– Men det er ikke kun for ældre, understreger Verner. – Vi har blot valgt at lægge en anden stil, som nogen føler sig bedre tilpas i. Det gælder fx musikken, hvor vi vender tilbage til den enkle lovsang og nogle af de kendte åndelige sange.

Lejren har bevidst valgt at fokusere på det, der startede Oase-bevægelsen, nemlig genopdagelsen af Helligåndens liv og kraft – for alle kristne.
Alle talere vil tage udgangspunkt i, hvordan Helligånden gør en forskel – hvad enten det gælder mission, socialt arbejde eller sundhed og sygdom. Og hver formiddag gennemgås nådegaverne med undervisning og praktik for dem, der ønske det.

Blandt talerne er flere af de ”gamle” stiftere af Dansk Oase – Helge Pahus, Hans Jacob Krarup, Ingrid Markussen, Bess Serner, Mogens Svendsen og Henri Nissen. Og ligesom på de første karismatiske bibelcampings i Aalborg, er der også talere fra andre kirkesamfund. Det gælder Per Hyldgaard fra Missionsforbundet, Mark Bradford, Apostolsk Netværk, og Bergur Skovgaard fra Pinsekirken.

Lejren arrangeres i forståelse med Oase-ledelsen som et ekstra tilbud, og tilmeldingen sker til Jens Chr. Olesen jco@danskoase.dk, ligesom Verner Andersen gerne besvarer spørgsmål på tlf. 40591700.


Artiklen fortsætter efter annoncen: