Ny forstander på Frydensberg Efterskole

Den 35-årige Gideon Jakobsen er 1. januar tiltrådt som ny forstander på Frydensberg Efterskole på Frydensbjergvej 23-25 i Mariager.

Gideon Jakobsen kommer fra en stilling som præst i Bykirken i Odense. På Efterskolen Frydensberg, der ligger op ad fredskoven i den vestlige kant af Mariager, afløser han Martin Lysgaard, der har været konstitueret forstander siden 1. august.

Martin Lysgaard fortsætter som viceforstander, samme stilling som han bestred, før tidligere forstander Finn Mester valgte at søge nye udfordringer med opstart af en ny efterskole i Hals.

Lederkompetencer

-Vi er meget glade for at få Gideon Jakobsen ved roret for Frydensberg. Han har fremragende lederkompetencer, og han har et stort hjerte for teenageres faglige og personlige udvikling.
I bestyrelsen tror vi, Gideon er den rette til at konsolidere skolen, der har mere end fordoblet sit elevtal gennem de sidste 10 år.

Han vil have fokus på kvalitetsudvikling og styrkelse af skolens profil i et tæt samarbejde med skolens medarbejdere, siger bestyrelsesformand Anette Skovlykke Nielsen.

Gideon Jakobsen er sammen med sin familie flyttet ind i forstanderboligen på Frydensbjegvej. Forstanderens kone, Dorthe Lüthje Jakobsen, er ansat som lærer på skolen. Hun kommer med syv års erfaring fra H.C. Andersenskolen i Vollsmose. Parret har tre børn, der går på Mariager Skole.

Frydensberg Efterskole har ca. 130 elever og 49 medarbejdere. Skolen har et kristent værdi-grundlag. Gennem de senere år har skolen opnået anerkendelse for sin succes med integration og inklusion, digitalisering og udvidet engelskundervisning.

Velkomstreception

Lørdag den 3. marts kl. 13.00-14.30 afholder skolen velkomstreception for den nye forstander, hvor alle er velkommen til at kigge forbi til en forfriskning. Der vil selvfølgelig også være mulighed for at hilse på Gideon og Dorthe Jakobsen, oplyser bestyrelsesformanden.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Samme dag vil der være mulighed for at se skolens musical, Aladdin fra kl 15.00 i Mariagerfjord Frikirke, Gl. Hobrovej 5C, i Mariager.

Klokken 17.30 vil der være en let aftenbuffet på Frydensberg, hvor man kan hilse på det nye forstanderpar. Klokken 18.30 siger skolen ” Tak for en dejlig dag”.