Festligt farvel til Henri

Langt over hundrede gæster dukkede op til afskedsreception for chefredaktør Henri Nissen.

Der var gjort klar i Kongesalen på det historiske Brødremenighedens Hotel i Christiansfeld, da Udfordringen fredag den 2. juni bød velkommen til afskedsreception for chefredaktør gennem 35 år, Henri Nissen.

Henri kunne sammen med de mange gæster lytte til eftermiddagens talere. I forgrunden ses Hugo Martinussen og bag ham tidligere bogholder Ernst Andersen. Stående ses bestyrelsesformand Stig Christensen.

De 700 pindemadder fik snart ben at gå på, da det myldrede ind med gæster fra nær og fjern, for at tage afsked med den redaktør, som for mange i årtier har været Udfordringens ansigt udadtil. Bestyrelsesformand Stig Christensen startede med at byde velkommen og takke Henri for hans venskab og mangeårige indsats på avisen.

De to har fulgt hinanden lige fra begyndelsen i 1973, hvor Stig var med i bestyrelsen, da Henri sammen med journalist Bent Dahl fik visionen om at gøre Udfordringen til en ugeavis. Målet var at fordoble det daværende abonnementstal fra ca. 3.500 til 7.000 abonnenter, når avisen fra at udkomme én gang om måneden blev til en ugeavis. Visionen lykkes.

Arkitekt og forlægger Jørgen Vium havde sammen med sin søn Jacob Vium taget turen fra København, og Jørgen var den første, som fik ordet efter formandens velkomst. Dette var ikke tilfældigt, da det for over 50 år siden var Jørgen selv, der med inspiration fra Norge, startede Udfordringen i Danmark.

Jørgen Vium fortæller om Udfordringens start og Henris mod og tro på at gøre den til en ugeavis. Sammen med sønnen Jacob Vium (tv.) havde han taget turen fra København til Christiansfeld.

– Havde det ikke været for Henri, tænker jeg, at Udfordringen havde være lukket ned for mange år siden, sagde Jørgen Vium, der, efter at han startede avisen, skiftede til forlagsbranchen og grundlagde forlaget Scandinavia.

– Du slutter på toppen, lød det fra en anden af de fremmødte gæster. Det var klummeskribent og pastor emeritus Jens Fischer-Nielsen, som ud over at takke redaktøren for indsatsen på avisen også kunne takke Henri og hans kone Birthe for et mangeårigt venskab.

Erik Damm kunne fortælle om en flot indsamling til Henris radiomission.

Udfordringens annoncekonsulent, Erik Damm, kunne i sin tale til Henri offentliggøre beløbet på 50.000 kr., som via Udfordringen var samlet ind til radiomission i Afrika. Et missionsprojekt startet af Henri, som han fortsat kører videre. Indsamlingen var en afskedsgave og investering i Henris fortsatte virke.

– I forbindelse med indsamlingen har jeg modtaget en lang række hilsner fra mennesker, som fortæller, hvad avisen betyder for dem. Og de sender deres tak til dig, Henri, lød det fra Erik. I løbet af dagen kom der endnu et par beløb ind til radiomissionen, som i Afrika når ud til bl.a. mange muslimer.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Henris tre børn var med til receptionen, her er det de to yngste børn John og Maj-Britt. I baggrunden til venstre ses Maj-Britts mand, Claus.

Blandt gæsterne var også Henris hustru, Birthe, og deres tre børn, som alle har haft større eller mindre opgaver på avisen i årenes løb. Politikerparret Tove og Mogens Videbæk, helbredelsesprædikant Hans Berntsen og forfatter Leif Rasmussen var også at finde blandt de mere end 100 gæster, for blot at nævne nogle.

Eftermiddagen i Christiansfeld sluttede med, at Henri sagde tak til de fremmødte og for opbakningen til avisen. Så gav han teten videre til ny redaktør Simon Thidemann, med ordene om, det nok skulle blive godt.

Henri sluttede eftermiddagen af med en tale og tak til de fremmødte.

– Simon har sådan en positiv måde at tale med mennesker på, så det bliver en god forandring, sagde den afgående redaktør med et smil, hvorefter forsamlingen brød ud i latter. Og selv om Henri på papiret har nået pensionsalderen, forsikrede han om, at han fortsat vil være aktiv i forskellige projekter mange år endnu.


Artiklen fortsætter efter annoncen: