Tre bygninger i rødt for forfulgte kristne

Den 24. febr. vil bl.a. Colosseum i Rom blive oplyst med rødt.

Både amfiteater-ruinen i Rom, St. Elijah Maronite-katedralen i Aleppo og St. Paul-kirken i Mosul vil blive oplyst med rødt for at minde om martyrernes blod, oplyser den katolske nyhedsside Crux Now. Belysningen er sponsoreret af Aid to the Church in Need (ACN).
Sidste år fik ACN oplyst parlamentsbygningen i London, Sacré-Cœur-basilikaen i Paris og katedralen i Manilla på Filipinene.
– I Colosseum vil der være fokus på den pakistanske kvinde Asia Bibi, som er dømt til døden for blasfemi og Rebecca, som blev kidnappet af Boko Haram sammen med sine to børn, mens hun var gravid med et tredje. Da hun slap fri og blev genforenet med sin mand, bestemte hun sig for, at hun ikke kunne hade dem, som forårsagede hende så meget smerte, fortæller ANC-direktør Alessandro Monteduro. Ifølge ACN er kristendommen verdens mest undertrykte trossamfund.

KPK