Afrika InTouch lukker

Nedgang i støtten fra DUF betyder at AIT lukker. Nu vil Mission Afrika prøve at videreføre arbejdet.

AITs netværksmedarbejder Tuja Stæhr Berg sidder nu på Mission Afrikas kontor i Højbjerg.

En nedgang på 700.000 kr i støtten fra Dansk Ungdoms Fællesråd gør, at Afrika Intouch  må lukke med udgangen af marts. Nu er bestyrelsen dog i dialog med Mission Afrika om en fortsættelse af arbejdet.

Den kristne børne- og ungdomsorganisation Afrika InTouch blev stiftet i 1993 for at formidle inspiration fra Afrika til Danmark og fremme børn og unges vilkår i Afrika.

Visionen er med AITs egne ord, at ”alle børn og unge i Danmark bliver sat i bevægelse af Afrika og rørt af Gud”.

Nye muligheder

Med den kommende lukning af AIT bliver denne vision dog ikke opgivet. AIT og Mission Afrika har nemlig aftalt, at der skal dannes et børne- og ungdomsudvalg, til at varetage de unges interesser i Mission Afrika. I løbet af foråret håber Mission Afrika at kunne ansætte en børne- og ungdomsmedarbejder.

I missionsselskabet håber man at kunne videreføre de aktive internationale partnerskaber, som AIT allerede har, og som betyder meget for de frivillige.

Missionsselskabet opfordrer nu til, at folk støtter det nye børne-ungearbejde i Mission Afrika og at AITs medlemmer tegner medlemsskab af Mission Afrika.

Prisen vil – ligesom det tidligere kontingent til AIT – være på 75 kr. årligt for personer under 25 år.

Mission Afrika glæder sig til  at få mange børn og unge som medlemmer med den nye ordning.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Samtidig vil Afrika InTouch kunne fokusere 100% på netværket og frivilligheden i stedet for at skulle bruge mange kræfter på drift og administration, forklarer Mission Afrika i en pressemeddelelse.

Kontoret er flyttet

AITs kontor er allerede flyttet til Mission Afrikas kontor i Højbjerg. Her vil AITs netværksmedarbejder Tuja Stæhr Berg være med til at sikre en god overgang til Mission Afrika.

Både Mission Afrika  og Afrika InTouch har forpligtet sig til at arbejde for at rejse penge til en børne- og ungdomsnetværker, som kan varetage børne-og ungearbejdet samt facilitere de frivilliges arbejde.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Bestyrelsen i AIT vil fortsætte som frivillige i Mission Afrika og flere af medlemmerne indgår sammen med repræsentanter fra Mission Afrika i en gruppe, som skal arbejde for at få stablet børne-og ungdomsarbejdet på benene, oplyser bestyrelsen i Afrika InTouch.