’Samson’ lærte noget om bøn

To år før Taylor James blev bedt om at spille titelrollen i den nye film om Samson fik han den tanke, at han skulle lade håret vokse uden at klippe det. I filmen spiller Taylor James den bibelske enmandshær over en 20 års periode, dvs. fra Samson var i begyndelsen af tyverne til hans død som 40-årig.

– Jeg vil ikke kalde det en forudanelse, men jeg fik den her tanke om at lade mit hår vokse i to år, selv om jeg ellers går meget op i mit udseende. Og så fik jeg muligheden for at spille Samson, fortæller den britiske skuespiller Taylor James til The Christian Post.

Det var noget nyt for Taylor James at medvirke i en kristen film, og han fortæller, at han har lært meget af instruktøren.

– Bruce Macdonald, som var den ledende instruktør af filmen, ledte teamet med kærlighed og venlighed. Jeg har aldrig hørt ham skælde ud på nogen eller være aggressiv eller dominerende. Han lytter til alle, fortæller Taylor James til CP.

Startede med bøn

Det gjorde også stort indtryk på skuespilleren, at teamet altid startede optagelserne med bøn.

– Der var mange dage, hvor vi bare gik i gang med at filme. Men Bruce ville bede en bøn, og det blev noget, jeg blev helt afhængig af. Nogle dage ville jeg sige til ham: ”Bruce, kan vi lige have et øjeblik før denne scene?”.

– Jeg følte mig tryg ligesom med en faderfigur. Så det er nok det, jeg tager med mig fra arbejdet med ’Samson’ og Pure Flix teamet, forklarer skuespilleren.

Han tilføjer, at han fortsatte med at bede efter at optagelserne af filmen var afsluttet. Og han vil fremover også bede før optagelser til ikke-kristne Hollywood-film.

– Det er en fantastisk ting at give andre mulighed for at meditere eller bede. Jeg er sikker på, at det er noget, jeg vil tage med mig. Nogle dage i form af bøn, nogle dage som en slags mindfulness og sommetider mest som lidt ro, siger James Taylor.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Tilgivelse og kærlighed

Skuespilleren forberedte sig ved at studere den bibelske beretning om Samson i Dommerbogen. Og filmen handler om Guds kærlighed, mener han.

– Jeg tror, budskabet er, at Gud er villig til at tilgive os og elske os, uanset hvor mange gange vi falder eller synder. Det handler om kærlighed. Jeg håber, at folk tager det med sig, at Guds kærlighed er så stærk, forklarer han.

Taylor James tilføjer, at han var glad for at kunne spille Samsons udvikling over et 20 års forløb.


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Man starter med hans ungdom, hvor han er selvsikker og stolt og charmerende og jagter damer. Man ser ham blive forelsket og miste det hele. Man ser hans passion og frygt og sårbarhed og hans kampe og udfordringer, siger Taylor James.

Kristen produktion

Manuskriptet til ”Samson” er skrevet af Zachary Warren Smith, Jason Baumgardner, Galen Gilbert og Timothy Ratajczak.

Det amerikanske filmstudio Pure Flix har lavet en række kristne film og familiefilm som fx. ”God’s Not Dead”.

Foruden Taylor James medvirker Billy Zane, Golden Globe-winner Rutger Hauer, Jackson Rathbone, Lindsay Wagner og Caitlin Leahy i ”Samson”. Filmen, som havde premiere i USA den 16. februar, er optaget i Sydafrika.


Artiklen fortsætter efter annoncen: